Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Yoga Nidra – Rusten in Zijn

Deze activiteit is voorbij. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.
Schrijf je hier in >>>

 

Yoga Nidra is een krachtige en diepe ontspannings -en meditatievorm. We leren rusten in puur gewaarzijn en zo contact maken met dat wat getuige is van al onze ervaringen, onze werkelijke natuur van stilte, openheid en vrijheid.

Datum:  Zondag 3 april 2016 (10u-16u15) – Brugge

Inschrijven via het contactformulier met vermelding van ‘Yoga Nidra’ en uw naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit

Een reis naar ontspanning, welzijn en bewustzijn

Yoga Nidra betekent letterlijk ‘slaap van de yogi’s’, of yogaslaap. Het is de toestand waarbij ons lichaam in totale ontspanning is (net als in de diepe slaap) terwijl onze geest wakker en helder blijft. Via instructies van de begeleider gaat je aandacht geleidelijk aan dieper en dieper door de lagen van je eigen wezen, om tot rust te komen in een diepe stilte.

Terwijl het lichaam op deze bijzondere wijze in slaaptoestand is, blijft het innerlijke bewustzijn helder wakker. Dat leidt ertoe dat je tijdens de oefening lichamelijke en geestelijke spanningen kunt loslaten en blokkades kunt doorbreken. Yoga Nidra is een ontspannings- en meditatietechniek die geschikt is voor iedereen.

iRest Yoga Nidra

Tijdens deze bijeenkomst maken we kennis met iRest Yoga Nidra, een methode die werd ontwikkeld door de Amerikaan Richard Miller, leerling van Jean Klein. iRest staat voor ‘Integrative Restoration’. Het is een integratieve oefening die verschillende onopgeloste thema’s van lichaam en geest kan helen. En restoratief (herstellend) omdat het de mogelijkheid biedt je eigen aangeboren rust en eenheid, die altijd in je aanwezig is, te herkennen en te ervaren, wat de verschillende situaties in je leven ook mogen zijn.

Yoga Nidra - Diana Aben | Dit Moment

Programma

In de voormiddag maken we kennis met de basisprincipes van iRest. Wat is Yoga Nidra en wat zijn de fundamenten van iRest? We ervaren dit vervolgens in twee iRest sessies. Hierbij verwelkomen we alles wat er in onszelf aanwezig is, en ervaren we onze eigen heelheid.

Na de middag gaan we verder de diepte in: welke technieken worden er gebruikt om te herkennen dat we in essentie puur bewustzijn zijn? Ook dat ervaren we in twee iRest sessies. Tussendoor voorzien we voldoende ruimte voor vragen en vooral om alles te laten doordringen.

Achteraf krijg je ook een MP3-opname van een iRest sessie mee naar huis om verder te oefenen.

Begeleiding: Diana Aben

Diana Aben - iRest Yoga Nidra | Dit MomentDe Nederlandse Diana Aben (1971) is een warmhartige, toegewijde lerares. Ze geeft sinds 2004 yogalessen en ontwikkelt zich steeds meer richting de innerlijke stilte, die ze in haar verschillende lessen en workshops als rode draad laat doorwerken. Telkens opnieuw legt ze de relatie met het dagelijkse leven: hoe kunnen we onze inzichten toepassen in het praktische leven van elke dag? Diana geeft individuele iRest consulten, wekelijkse groepslessen en vele workshops. Zie ook haar website: www.ontdek-yoga.nl.

Diana is de enige gecertificeerde Nederlandstalige iRest teacher. Voor meer info over het iRest programma van Richard Miller, zie www.irest.us

Praktisch

Datum:  Zondag 3 april 2016 (10u-16u15)
Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u30. We starten stipt om 10u.

Deelnameprijs: 60 euro (inbegrepen: koffie en thee doorheen de dag; een MP3-opname van een iRest sessie)
Lunch zelf mee te brengen of beschikbaar in de directe omgeving.

Kledij: soepele kledij, warme sokken

Meebrengen:
De oefeningen worden liggend gegeven, in sessies van ongeveer 30 minuten. Matjes zijn ter plaatse aanwezig. Breng liefst een badhanddoek en/of deken mee, en eventueel ook een meditatiekussentje of bankje. Er zijn ook stoelen beschikbaar.

Locatie: Brugge – Hof van Watervliet – Oude Burg 27
(+/- 15 min wandelen van Brugge station)

Voor de locaties (station, parking station, Hof van Watervliet) en de wandelroute, download het stadsplan van Brugge (pdf-formaat) >>>


Hof van Watervliet weergeven op een grotere kaart

Overnachtingstips Brugge

* Enkele hotels:

B&B Art and Soul – Brugge centrum

Ibis Brugge centrum

Ibis budget Brugge station

Via de website www.airbnb.be kun je naar beschikbare B&B’s en vakantiewoningen zoeken.

* Wie een goedkopere overnachtingsplaats zoekt, kan terecht in Sarephta, een spiritueel centrum in het Karmelietenklooster gelegen in het centrum van Brugge.
Contactpersoon: Johannes Schiettecatte – 050 44 38 81 of 050 44 38 80

Inschrijven

Via het contactformulier met vermelding van ‘yoga nidra’ en uw naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit