arrow_drop_up arrow_drop_down
Djihi Marianne | Dit Moment

Yoga meditatie

Online meditatie met Luc Bael


Zondag 26/7 (10u-11u)

Online via Zoom


Gedachten, gevoelens, gewaarwordingen en waarnemingen kunnen druk of rustig zijn, maar Ik, de aanwezigheid van het Bewustzijn dat ze kent, deel hun eigenschappen niet.
Ik ben de heldere, open, lege, bewuste ruimte die niet verstoord kan worden door welke verschijning van geest, lichaam of wereld dan ook, en daarom is vrede mijn aard.
(Rupert Spira - Wat rest is Liefde)


We starten de yoga meditatie met aarden en een bodyscan. Geleidelijk aan gaan we over naar adembewustzijn, bewustzijn van lichamelijke en zintuiglijke sensaties en bewustzijn van gedachten en gevoelens. Verder zelfonderzoek leidt ons vervolgens naar onze ware aard die er een is van puur non-duaal keuzeloos gewaarzijn, een totale openheid waarin alle ervaringen komen en gaan.
 

Luc Bael | Dit Moment

Luc Bael

Luc Bael ontdekte yoga op 19-jarige leeftijd en bleef steeds lessen bijwonen bij Yoga Vedanta Aalst. Zijn interesse reikte al snel verder dan de hatha yoga en hij verdiepte zich in de leer van Ramana Maharshi. In 1977 woonde hij een reeks toespraken bij van Jiddu Krishnamurti in Zwitserland waar hij ook een gesprek had met U.G. Krishnamurti.
Later beoefende hij zen en mindfulness en volgde een opleiding tot yogadocent.
Recent volgde hij non-duale jaartrainingen met Alexander Zöllner en Rita Bouwman, woonde retraites bij met Rupert Spira en Jeff Foster en is een regelmatige bezoeker van de satsangs georganiseerd door Dit Moment.
Luc geeft momenteel yogalessen bij Yoga Vedanta Aalst, waar hij ook actief is bij de opleiding van yogadocenten.  

Praktisch

Datum: zondag 26/7/2020 (10u-11u)

Deelnameprijs: gratis (voor abonnees op de maandelijkse nieuwsbrief van Dit Moment).

Inschrijven: via ons contactformulier >>>. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging met daarin de verdere gegevens voor de online bijeenkomst.