Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Weekend Non-dualiteit Brugge 2016

Deze activiteit is voorbij. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.
Schrijf je hier in >>>

 

Het Weekend Non-dualiteit bestaat uit satsang (‘samen zijn in waarheid’), zelfonderzoek en meditatiemomenten. Er zal vooral veel ruimte zijn om in te gaan op vragen van deelnemers.

4 advaita-leraren brengen elk vanuit hun eigen invalshoek datgene onder woorden waarover eigenlijk niet gepraat kan worden. Maar het zijn net deze woorden die ons leiden naar de stilte, rust en ruimte voorbij het denken, naar het antwoord op de centrale vraag: ‘Wie zijn we werkelijk, voorbij onze gedachten en gevoelens, voorbij de beperkende identificatie met ons Ik of Ego?’

Een inspirerend weekend waarbij diepgang op soepele wijze wordt aangevuld met een heerlijk verblijf in het wondermooie Brugge met zijn historische centrum waar de tijd lijkt stil te staan. En dat is dan weer een mooi aanknopingspunt voor tijdloos non-duaal bewustzijn.

Zaterdag 26/11/16: Han van den Boogaard – Jan van den Oever
Zondag 27/11/16: Jan Kersschot – Armelle Six*
(*de satsang met Armelle is in het Engels)

Inschrijven via het contactformulier met vermelding van ‘Weekend Non-dualiteit Brugge’, uw naam en telefoonnummer en de sessies waarvoor u inschrijft.

Schrijf je nu in voor deze activiteit

Non-dualiteit

Bridge over silent water | Dit Moment

Non-dualiteit is het filosofische, spirituele en wetenschappelijke inzicht dat alles fundamenteel verbonden is. Het is het inzicht dat alles voortkomt uit en de expressie is van Eén bron, de basis van wie wij zijn.

De zoektocht van ieder mens is te beschouwen als het verlangen om terug te keren bij zichzelf, bij de Ene bron van non-duaal bewustzijn. Wat je werkelijk bent, is het zuivere bewustzijn, het kennen, de stille achtergrond waarin alles plaatsvindt.

Non-dualiteit is geen concept. Het is de grond van ons bestaan maar onttrekt zich aan tijd en plaats. Nochtans is het direct toegankelijk zodra we onze duale denkbeelden loslaten. De be-leving van non-duaal bewustzijn kenmerkt zich door lichtheid, eenvoudig plezier en welbevinden, en een meer ontspannen omgaan met jezelf en met anderen.

De 4 sprekers verwijzen ons telkens terug naar de directe herkenning van onze werkelijke natuur, naar diezelfde universele wijsheid die we terugvinden in de kern van alle grote spirituele tradities: Christendom, Soefisme, Zen, Dzogchen, Advaita, Islam… Daarom ook wordt non-dualiteit in alle esoterische aftakkingen van de wereldgodsdiensten beschouwd als tegelijk het begin en het einde van de spirituele weg.

Weekend Non-dualiteit 2016 | Dit Moment

Programma

Zaterdag 26 november 2016 | 10u – 13u
Han van den Boogaard: De zoektocht naar ons Zelf

Han van den Boogaard | Dit MomentWaar we naar op zoek zijn, is ons diepste Zelf. Het is wat ons het meest eigen is, onze essentie. Het is zo dichtbij, dat we er altijd ‘overheen kijken’. Door vragen te stellen bij onze ogenschijnlijke zekerheden, kunnen we de weg terugvinden naar het enige dat echt zeker is: ons eigen bestaan. Niet als iemand, maar als het leven zelf.

Han is psycholoog, schrijver en vertaler. Hij heeft een reeks boeken geschreven, waaronder ‘Herinneringen aan het Nu’, een bundel essays over non-dualiteit en de eenheidservaring. Hij is eindredacteur van InZicht, het tijdschrift over non-dualiteit dat zowel in Nederland als in België verschijnt. Bij gelegenheid geeft hij bijeenkomsten over non-dualiteit en de illusie van het persoonlijke bestaan.

Website: www.hanvandenboogaard.nl
Website tijdschrift InZicht: www.inzicht.org

Zaterdag 26 november 2016 | 14u15 – 17u15
Satsang met Jan van den Oever

Jan van den Oever | Dit Moment

We willen gelukkig zijn, bevrijd worden, vooral onszelf kunnen blijven en ook nog vervuld worden. De vraag is: hoe denken we dit allemaal te fiksen? Net in de hedendaagse maatschappij waar we dol worden van de meningen, inzichten en ideologieën lijkt dit een onmogelijke opgave. We gaan dus op zoek, of tenminste dat denken we.

Is non-dualiteit de juiste weg in onze zoektocht? Of is het een zoveelste term die onze hoop aanwakkert? Leidt onze zoektocht tot een vervuld innerlijk? Of komen we gaandeweg de zoektocht aan het einde van onze hoop? En wat kunnen we dan nog?

Jan gaat op zijn eigen, soms luchtige, soms indringende wijze in op deze wonderlijke zoektocht. Hij verzorgt al ruim vijfentwintig jaar gespreksbijeenkomsten over de essentie van het bestaan. Toen zijn leermeester Sri Nisargadatta Maharaj hem uitnodigde om te gaan spreken, wist Jan dat hij dat alleen op zijn eigen manier en vanuit zijn eigen wijsheid kon doen. Die wijsheid is eenvoudig, en gebaseerd op de volkomen gelijkwaardigheid die hij ervaart als het gaat om hemzelf en ‘de ander’.

Website: www.janvandenoever.com

Zaterdag 26 november 2016 | 17u45 – 18u30
Stiltemeditatie met ondersteuning van klankschalen (begeleiding: Ann Cornilly)

Klankschalen ligconcert | Dit MomentEen samenzijn in stilte. We laten ons meevoeren door de lang uitdeinende klanken en ontspannen zo steeds dieper in de kern van onszelf.
We mediteren zittend op een stoel of op de grond. Wie liever neerligt brengt best een dekentje mee, matjes zijn aanwezig.
Deze extra sessie is gratis voor de deelnemers aan het Weekend Non-dualiteit. Liefst vooraf een mailtje als je hieraan deelneemt.

Zondag 27 november 2016 | 8u45 – 9u30
Yoga van Krishnamacharya (begeleiding: Jean-Pierre Verschuere)

Non-duale Yoga | Dit MomentEen zachte yoga, waarbij de beweging het ritme van de natuurlijke adem volgt. De aandacht is doorlopend gericht op deze eenheid van adem en beweging. Uiteindelijk verlegt de aandacht zich spontaan van de adem/beweging naar de waarnemer zelf.
Deze extra sessie is gratis voor de deelnemers aan het Weekend Non-dualiteit. Liefst vooraf een mailtje als je hieraan deelneemt.

Zondag 27 november 2016 | 10u – 13u
Jan Kersschot: Thuiskomen bij je-Zelf

Jan Kersschot| Dit Moment

Jan Kersschot (1960) is een Belgisch arts die ook actief is als beeldend kunstenaar. Zijn spirituele zoektocht startte rond zijn 15de, waarbij vooral de ontmoetingen met Douglas Harding, Nathan Gill en Tony Parsons de meest heldere spiegels waren in dit avontuur.

Hij schreef meerdere Engelstalige boeken over non-dualiteit die ook zijn vertaald in meer dan vijf talen. In het Nederlands zijn twee boeken uitgegeven bij Ankh Hermes: ‘Het is zoals het is’ en ‘Eén Zijn’. Jan geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland. Sinds de vertaling van zijn boek Nobody Home in het Japans is hij daar een graag geziene gast om over het thema non-dualiteit te spreken.

Als mensen samenkomen om de aandacht te openen voor het onpersoonlijke ontstaat er in die ruimte vaak een openheid waarbij het ego zijn grip verliest. Dikwijls wordt dit beschreven als een energetisch gebeuren. Het is een fenomeen dat plaatsvindt voorbij denken en voelen.

Bewustzijn is de essentie van jouw bestaan. En het bewustzijn als zodanig herkennen is de sleutel om al jouw geloofssystemen te ontmaskeren. Wanneer al jouw verwachtingspatronen in twijfel worden getrokken, zal je merken dat jij – zoals je nu bent – precies bent zoals je moet zijn. Nu, op dit moment, ben jij al een unieke expressie van het Oneindige. Misschien ben je nooit zo dicht bij je Ware Natuur geweest.

Website: www.kersschot.com

Zondag 27 november 2016 | 14u15 – 17u15
Armelle Six: Meeting in Presence (satsang in English)

Armelle Six | Dit Moment

De Belgische Armelle Six reisde jaren de wereld rond op haar pad naar Zelfrealisatie en met als enige doel een diepgaand loslaten van wat ze dacht te zijn.  Nu geeft ze wereldwijd satsang om haar bevrijdende boodschap van onvoorwaardelijk geluk en gemoedsrust te delen.

Ontwaken tot onze ware natuur is de realisatie dat er geen persoonlijke doener is, dat het leven zich altijd spontaan ontvouwt in het moment zelf, precies zoals het is. We ontdekken de non-duale realiteit die ten grondslag ligt aan elke menselijke ervaring. Deze ontdekking is waar Ontwaken over gaat. Lijden is willen dat de dingen anders zijn dan ze zijn, weerstand tegen wat is. Dit uit zich concreet in schuldgevoelens, verwijten, zorgen en verwachtingen. Deze verdwijnen na het Ontwaken, dit is het einde van het lijden.

Een ontmoeting met Armelle is een bijzondere belevenis, want het mooie is dat ze de boodschap die ze verkondigt ook zelf helemaal uitstraalt. In haar aanwezigheid wordt ervaren hoe men op een heel lichte, maar tegelijkertijd intense wijze in het leven kan staan. Een gelukkig Zijn dat nergens van afhankelijk is. Volledig aanwezig durven zijn, zonder weerstand, hier en nu, zonder al die gedachten in je hoofd te geloven. Dit is het grote Geschenk, in dit ware Zijn lossen alle problemen op.

Armelle zal deze satsang in het Engels geven, maar vragen mogen ook in het Nederlands (of in het Frans) gesteld worden, daarvoor wordt vertaling voorzien. 

Website: www.meetinginpresence.com

Praktisch

Data: zaterdag 26 en zondag 27 november 2016

Deelnameprijs:
* inschrijving per sessie: 30 euro
* inschrijving voor het volledige weekend (4 sessies): 100 euro

Catering: Koffie/thee/water doorheen de dag inbegrepen. Lunch voor ’s middags zelf meebrengen of beschikbaar in de directe omgeving.

Onthaal/inschrijvingen: een half uur voor de start van elke sessie, de sessies starten stipt op het aangegeven uur.

Locatie: Hof van Watervliet – Oude Burg 27 – 8000 Brugge
(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station), info over parkeergelegenheid en enkele overnachtingstips vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Inschrijven

Via het contactformulier met vermelding van ‘Weekend Non-dualiteit Brugge’, uw naam en telefoonnummer en de sessies waarvoor u inschrijft.

Schrijf je nu in voor deze activiteit