arrow_drop_up arrow_drop_down
12 juli 2016 

Van lijden naar liefde

Ongeacht religieuze en culturele verschillen is het idee ‘ik ben het lichaam’ de alom heersende conditionering, die wereldwijd aanwezig lijkt te zijn en zich eeuw na eeuw voortzet. We zijn meer dan alleen maar ons lichaam, meer dan uitsluitend onze conditionering. We zijn het allesomvattende bewustzijn. Een mens moet daar op een gegeven moment wel over gaan nadenken.

Het kan zijn dat je hier nog nooit van gehoord hebt, maar als het gehoord wordt, kan het een spontane oerherkenning teweegbrengen die leidt tot een openstaan voor, een hunkering of drang naar het vinden van de waarheid.

Je kunt je er heel sterk toe aangetrokken voelen om de identiteit die je denkt te bezitten te gaan onderzoeken, om zo uit de hypnose te komen van de conditionering die ons doet geloven dat we een volkomen autonoom en individueel wezen zijn – de scheppers van ons eigen bestaan.

Dit spreek het egodenken weliswaar aan, maar het is wel het de belangrijkste oorzaak van lijden, zelfzucht, uitbuiting en vijandigheid in de wereld.

De oorzaak van lijden

Mooji - www.mooji.org |Dit MomentHet idee ‘ik ben het lichaam’ en ‘dit is van mij’ brengt een zelfzuchtige en agressieve manier van leven met zich mee, die ver afstaat van de vrede en tevredenheid die het resultaat zijn van een intelligent en harmonieus bestaan.

Als je gaat onderzoeken wie of wat je bent, als je geïntroduceerd wordt tot de weg van de introspectie en onderzoekt wat werkelijk waar is in je ervaring van het Zijn, dan ontstaan er openingen die de beperkte staat van bewustzijn meenemen naar een ruimer veld van zuiver gewaarzijn.

Als het bewustzijn zich opent, wordt er een toename ervaren van liefde en begrip, mededogen en een moeiteloze stilte. Al die verfijnde kwaliteiten krijgen dan de ruimte. Ik noem ze vaak de parfums van het Zijn.

Mooji in ‘Baden in Genade’┬á(artikel in InZicht – september 2012)

Website Mooji: www.mooji.org

Stefaan
Door

Stefaan

op 13 April 2017

We hebben inderdaad geen controle, er is geen doener, maar hoe moeten we de huur dan betalen????? Om je te realiseren dat je niet het lichaam bent, moet je gewoon en eerst en vooral ONTSPANNEN, maar hoe moet je ontspannen als je geen dak boven je hoofd hebt, en om een woonplaats te hebben, moet je huur kunnen betalen, en hoe kom je BADEND IN AL DIE GENADE, hoe kom je in die toestand aan het geld om de huur te betalen??????? Hoe kan blijf ik moeiteloos stil en in het "ruimer veld van zuiver gewaarzijn" blijven als ik bezig moet zijn met een of andere job die ik haat, als ik moet krabben om geld te verdienen, als ik de hele dag dingen moet doen die me niet interesseren?

Jean-Pierre
Door

Jean-Pierre

op 14 April 2017

Als je je in een stresserende situatie bevindt kan je ontspannen door middel van inzicht. Inzicht krijg je als je op een objectieve manier kijkt naar al wat in je bewustzijn verschijnt. Op die manier kom je vrij van beperkende identificaties.

Reactie plaatsen

Een activiteit volgen?

Bekijk onze agendapagina