Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Satsangnamiddag met Jan van Delden

Datum: zondag 2 april 2017 (13u30-17u15) - Brugge

Inschrijven via het contactformulier met vermelding van 'Jan van Delden' en je naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit

Thema: Deze wereld duurt maar een ogenblik

De wereld is een gedachte in jouw gewaarzijn. Hij duurt net zo lang als de gedachte over een wereld buiten jou wordt geloofd. Elk moment dat je geloof hecht aan een gedachte is er voor jou een wereld. Maar is die gedachte waar? Kun je bewijzen dat hij waar is? Kun je dus bewijzen dat er een wereld is?

Deze vraagstelling nodigt je uit om voorbij je gedachten te kijken naar de bron waarin alle voorbijgaande gedachten verschijnen, maar die zelf eeuwig is. Elke zoektocht naar liefde in de wereld blijkt een zoeken te zijn naar dat wat je zelf al onveranderlijk bent.

Jan van Delden

Jan van Delden (Den Haag, 1951) was de rechterhand van de Nederlandse leraar Wolter Keers. Keers zelf was prominent leerling van Ramana Maharishi en Krishna Menon, twee van de belangrijkste vertegenwoordigers van de advaita vedanta.

Jan valt niet op één bepaalde traditie vast te pinnen. Vele wegen, één thuis, is de veelzeggende titel van zijn laatst verschenen boek, met daaronder: wat we wezenlijk zijn, dat delen we. Verder schreef hij ook nog: Terug van nooit weggeweest (over de zoektocht van Odysseus) en Zelfrealisatie, is dit nu alles?

De ogenschijnlijke wegen waarlangs hij je tijdens een bijeenkomst vergezelt, zijn onder andere die van de Advaita Vedanta, de Odyssee en Een Cursus in Wonderen. Via verschillende beeldspraken blijft hij onophoudelijk wijzen op dat wat we in wezen zijn. Jan neemt je met Haagse humor, Hollandse nuchterheid en hilarische beeldspraken mee in dit onderwerp.

Bekijk het interview van Patrick Kicken met Jan van Delden:

Praktisch

Datum: zondag 2 april 2017 (13u30-17u15)

Deelnameprijs: 30 euro (koffie/thee bij onthaal en tijdens de pauze inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge
(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Inschrijven

Via het contactformulier met vermelding van 'Jan van Delden' en je naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit