Deze activiteit is voorbij. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.

Schrijf je hier in >>>

Sharlih | Dit Moment

Satsang met Olette Luitwieler

Zondag 9 september 2018 (13u30 - 17u)
Hof van Watervliet - Brugge


We vrezen duizend doden voor dat wat ons verlost.
Daarom staan we onze verlossing in de weg.
(Olette Luitwieler)

Mens zijn door de ogen van non-dualiteit

Plotseling sprong het licht aan

en weet je wat ik zag?

Er is alleen maar Licht!

Licht is alles wat er is.


We denken een afgescheiden individu te zijn dat leeft in een wereld van tijd en ruimte. We ervaren onszelf als iemand die zijn best moet doen om te overleven en om van zijn leven iets moois te maken.


Zodra we ontwaken wordt gezien dat de realiteit heel anders is dan we voor ogen hadden, dat leven één is, en dat de wereld van het ik slechts een droom, illusie of fictie is. Alle verdeeldheid, begrenzingen, tegenstellingen, alle materiële en immateriële vormen en beelden blijken slechts schijnbare verschijningsvormen te zijn van de alomvattende en alomtegenwoordige eenheid die onmiddellijk voorhanden is, dus aan tijd of ‘een af te leggen weg’ voorbijgaat.


Het Ene is het altijd aanwezige, dat wat jou draagt, voedt, doet ademen, spreken, horen, leven. Toch wordt het door het ik voortdurend over het hoofd gezien omdat het ik alleen maar delen kan zien.


Het Ene is zo nabij, het is dat wat jou nooit verlaten heeft. Hoe zou dat ooit kunnen? Het is wat je bent.


Je kunt enkel dromen dat je het (nog) niet bent.


Tijdens deze bijeenkomst zullen we ingaan op het contrast tussen de werkelijkheid van het ik en de ‘ware realiteit’ van het zijn, en we gaan kijken of we ‘uit het hoofd kunnen zakken’ om in de armen van het zijn onze essentie te hervinden. We beginnen met een geleide meditatie gebaseerd op non-dualiteit en er zal ook veel ruimte zijn voor vragen.


Ik kan niemand geven wat ik heb, want ik heb niets.

Ik kan alleen maar geven wat ik ben.


Het wonder is dat wat ik ben niets is,

dat tegelijkertijd alles is.


Dus door te geven wat ik ben,

geef ik alles, en niets.

Olette Luitwieler

Olette is schrijver en spreker. Ze houdt regelmatig, op uitnodiging, workshops of lezingen naar aanleiding van haar recent verschenen boek 'De levensdroom - Over de grap van het ik'. Hierin daagt ze de lezer uit om anders te kijken dan hij gewend is. Op heldere, toegankelijke en filosofische wijze maakt ze inzichtelijk dat onze werkelijkheid een droom is die we voor echt aanzien. Een droom waarin het ik de hoofdrol speelt, de regie op zich probeert te nemen en vervolgens zo opgaat in het spel dat hij vergeet dat hij speelt. Totdat het licht erop valt...


Voor Olette Luitwieler is spiritualiteit niet een of andere weg naar een andere wereld, naar boven of naar een hoger zelf. Integendeel, het is een val op de ene zijnsgrond die ons de 'herinnering' aan wie we werkelijk zijn teruggeeft en laat zien dat het alledaagse, dat soms zo banaal en ondraaglijk lijkt, helemaal niet ontvlucht hoeft te worden maar van een ongekende schoonheid en liefde is.

Bekijk het interview van Patrick Kicken met Olette Luitwieler

Praktisch

Datum: zondag 9 september 2018 (13u30 - 17u)

Deelnameprijs: 25 euro (koffie/thee/koekjes inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge

(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>