Luc Teuwen | Dit Moment

Satsang met Luc Teuwen

Zondag 17 maart 2019 (13u30 - 17u)
Hof van Watervliet - Brugge


Elk geluid, elke geur, elke gedachte, elke handeling

is op zichzelf volmaakt, totaal en af. (Luc Teuwen)

Leven binnen een cultuur die gehecht is aan het vormelijke én aan het geloof vorm te kunnen (moeten) geven aan het waarneembare is alles behalve een vanzelfsprekendheid. Meer nog, het blijkt voor steeds meer mensen een voedingsbodem te zijn voor een levenslange worsteling met het onstandvastige bestaan. 


Is er dan iets mis met de wereld van vormen, zijnde ‘de dingen’? Neen, absoluut niet. Maar zodra het verhaal in het geheugen geïnstalleerd wordt dat we een persoon zijn met die en die kenmerken, verworden we zelf tot object en zullen we ook zo behandeld worden. Dit geïnstalleerd ‘ego’ wil als levend object ten allen tijde respectvol behandeld en goed bevonden worden. Dat is een terecht verlangen lijkt me, vanuit deze aanname. Alleen….. zijn we in wezen, als essentie wel een object dat moet beantwoorden aan welbepaalde eisen?


Tijdens deze satsang staat het radicale onderzoek betreffende het ‘ik’ centraal. Eenmaal het begint helder te worden dat onze existentiële worsteling gelinkt is aan de illusie enkel een persoon te zijn, komt er niet zelden een ware zoektocht tot stand naar onze wezenlijke aard, naar dàt wat vrij is van dualiteit en niet geketend is aan plaats en tijd. Deze onvoorwaardelijke Ruimtelijkheid, deze onschuld is voor elk individu het basisverlangen. Een verlangen dat echter nooit ingelost wordt zolang de illusie stand houdt een afzonderlijk iemand te zijn.

Luc Teuwen

Luc werkt als vrijzinnig humanistisch consulent in het huisvandeMens (Lommel). Hij is auteur van 2 boeken: ‘Dood van een therapeut - non-dualisme binnen de hulpverlening’ en ‘Dans jezelf! - over de illusie van je ik en de herontdekking van jezelf'. Naast J. Krisnamurti zijn vooral Tony Parsons, Jeff Foster en Jan van Delden grote inspiratiebronnen.


Hij vertrekt steeds van de vaststelling dat niet het leven zelf het probleem is, maar wel de illusie van een 'ik' met alle vormen van spanning die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Eén onvervreemdbare overtuiging staat centraal: ieders aanwezigheid bezit een unieke schoonheid en is een vat vol mogelijkheden en creatieve vermogens. Niemand is beter of slechter dan een ander, ieder is precies wie hij of zij is.


'Ik kan je verzekeren dat er tijdens de samenkomsten heel wat afgelachen wordt. Het is inderdaad bijzonder ontspannend als de geconditioneerde spanningsvelden vanuit een klare kijk worden toegelicht. De filters worden als het ware flink gereinigd.' (uit: Dans jezelf!)

Praktisch

Datum: zondag 17 maart 2019 (13u30 - 17u)

Deelnameprijs: 20 euro (koffie/thee/koekjes inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge

(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>