arrow_drop_up arrow_drop_down

Deze activiteit is voorbij. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.

Schrijf je hier in >>>

Luc Teuwen | Dit Moment

Satsang met Luc Teuwen

Zondag 17 maart 2019 (13u30 - 17u)
Hof van Watervliet - Brugge


Elk geluid, elke geur, elke gedachte, elke handeling

is op zichzelf volmaakt, totaal en af. (Luc Teuwen)

Vanuit het non-dualistisch perspectief op de persoonlijke menselijke tragedie blijkt niet het leven zelf het probleem te zijn maar wel de illusie van een 'ik' met alle vormen van spanning die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn.


Tijdens deze satsang staat het radicale onderzoek betreffende dat ‘ik’ centraal. Eenmaal het begint helder te worden dat onze existentiële worsteling gelinkt is aan de illusie enkel een persoon te zijn, komt er niet zelden een ware zoektocht tot stand naar onze wezenlijke aard, naar dàt wat vrij is van dualiteit en niet geketend is aan plaats en tijd. Deze onvoorwaardelijke Ruimtelijkheid, deze onschuld is voor elk individu het basisverlangen. Een verlangen dat echter nooit ingelost wordt zolang de illusie stand houdt een afzonderlijk iemand te zijn.


In een poging te omschrijven wat onder de deelnemers gebeurt, zou ik kunnen zeggen dat de geest van de aanwezigen wordt ontdaan van zijn misleidende conditioneringen. Er vindt altijd radicaal zelfonderzoek plaats waarin elke zelfmisleiding ontmaskerd wordt.


De enige reden waarom daarbij een open en onvoorwaardelijke begeleiding cruciaal blijkt te zijn, is dat het simpelweg onmogelijk is vanuit de opbouw van de eigen persoonlijkheid jezelf waarachtig in de ogen te kijken. Als persoon kijk je nu eenmaal gekleurd. Je kunt jezelf niet ont-maskeren.


Hoe dan ook, twee voorwaarden blijken belangrijk te zijn: een diep verlangen om van het innerlijke lijden verlost te worden én voldoende moed bezitten om open te staan voor dit radicale zelfonderzoek.

Luc Teuwen

Luc werkt als vrijzinnig humanistisch consulent in het huisvandeMens (Lommel). Hij is auteur van 2 boeken: ‘Dood van een therapeut - non-dualisme binnen de hulpverlening’ en ‘Dans jezelf! - over de illusie van je ik en de herontdekking van jezelf'. Naast J. Krisnamurti zijn vooral Tony Parsons, Jeff Foster en Jan van Delden grote inspiratiebronnen.


Hij vertrekt steeds van de vaststelling dat niet het leven zelf het probleem is, maar wel de illusie van een 'ik' met alle vormen van spanning die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Eén onvervreemdbare overtuiging staat centraal: ieders aanwezigheid bezit een unieke schoonheid en is een vat vol mogelijkheden en creatieve vermogens. Niemand is beter of slechter dan een ander, ieder is precies wie hij of zij is.


'Ik kan je verzekeren dat er tijdens de samenkomsten heel wat afgelachen wordt. Het is inderdaad bijzonder ontspannend als de geconditioneerde spanningsvelden vanuit een klare kijk worden toegelicht. De filters worden als het ware flink gereinigd.' (uit: Dans jezelf!)

Bekijk het interview van Patrick Kicken met Luc Teuwen

Praktisch

Datum: zondag 17 maart 2019 (13u30 - 17u)

Deelnameprijs: 20 euro (koffie/thee/koekjes inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge

(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>