Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Satsang met Jan van den Oever

Deze activiteit wordt uitgesteld. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.
Schrijf je hier in >>>

 

Al meer dan 25 jaar spreekt Jan van den Oever met grote passie over non-dualiteit, met nadruk op het aspect van de totale beschikbaarheid die we in werkelijkheid zijn voor alles wat zich voordoet – vreugde en verdriet, succes en falen, en alles wat daartussen ligt. Hij spreekt zijn eigen waarheid, maar die waarheid kan altijd herkend worden als iets wat je zelf allang weet.

Tijdens deze bijeenkomst daal je samen met Jan af in de totale kwetsbaarheid die je in wezen bent. En hoewel dat soms heel pijnlijk kan zijn, herinnert hij je eraan dat het wel de zoete pijn is die je helpt om Thuis te komen.

Datum: zondag 26 november 2017 (10u30 – 17u) – Brugge

Inschrijven via het contactformulier met vermelding van ‘Jan van den Oever’ en je naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit

In tijden waarin er zoveel hectiek en een bombardement aan informatie is, waar verstilling totaal zoek is en de mens niet meer mag dromen, is het eigenlijk onontbeerlijk dat de mens aandacht gaat besteden aan de essentie van het bestaan. Meer nog, je zou denken we net nu heel ontvankelijk zijn voor deze boodschap.

Helaas zien we in de praktijk eerder een grote belemmering. De maatschappij zelf bombardeert ons namelijk de hele dag met informatie en verwijst voortdurend naar het gebied van de mening. Het lijkt alsof we een leven leiden dat niet verder komt dan interpretatie en meningen. Je moet overal een mening over hebben.

Ook wordt het individu steeds opgehemeld, maar het wordt opgehemeld op een manier die vooral beklemming tot gevolg heeft. Want het wordt beladen met concepten als: je hebt een vrije keuze, je kunt alles bereiken, het is maakbaar, je hebt het in eigen hand, je kunt gelukkig worden als je maar de juiste keuzes maakt. En deze concepten leggen een ongelooflijke druk op het individu, ook wel de doener genoemd, of beter gezegd het ‘concept’ van de doener.

De doener is de zogenaamde bezitter van de mening, de bezitter van het geluk, de bezitter van de keuzemogelijkheden. De vraag is; heeft dit concept van de doener werkelijk geleid tot een vervulling van je geluk? Is er zo’ n innerlijke vervulling mogelijk? Of zijn we als mens aangekomen bij het einde van onze hoop?

Jan van den Oever

Jan van den Oever, geboren in 1949 te Katwijk aan Zee, woont in Leiden is gehuwd en is vader van twee zonen. Al in zijn jeugd werd hij geraakt door de levende mystieke ervaring. Later bezocht hij de bijeenkomsten van Nisargadatta in Bombay. Al 30 jaar verzorgt hij, samen met zijn vrouw, bijeenkomsten in Leiden. In deze bijeenkomsten worden gesprek en meditatie afgewisseld, de essentiële zoektocht staat hierbij centraal.

Bekijk hier het interview van Patrick Kicken met Jan van den Oever:

Praktisch

Datum: zondag 26 november 2017 (10u30 – 17u)

Deelnameprijs: 50 euro (koffie/thee doorheen de dag inbegrepen)

Catering: koffie/thee/water doorheen de dag inbegrepen. Lunch voor ’s middags zelf meebrengen of beschikbaar in de directe omgeving.

Onthaal/inschrijvingen vanaf 10u. We starten stipt om 10u30.

Locatie: Hof van Watervliet – Oude Burg 27 – 8000 Brugge
(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Inschrijven

Via het contactformulier met vermelding van ‘Jan van den Oever’ en je naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit