Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Weekendsatsang met Jan van Delden

Deze activiteit is voorbij. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.
Schrijf je hier in >>>

 

Datum: zaterdag 7 en zondag 8 april 2018 (telkens van 13u30 tot 17u) – Brugge

Inschrijven via het contactformulier met vermelding van ‘Jan van Delden’ en je naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit

Thema: Alleen de waarheid is waar. Ik ben de regisseur, de acteur en de toeschouwer. Ra, ra, wie ben ik?

“De wereld dringt zich genadeloos aan je op met zijn steekspel van geboorte en dood, en het is moeilijk om je daaraan te onttrekken. Maar wat je kunt ‘doen’ tijdens die hele ogenschijnlijke marteling is vragen om genade, opdat de film loskomt van het het filmdoek en je de aandacht die je bent moeiteloos en volledig kunt richten op het filmdoek zelf. Dan wordt ervaren dat mijn filmdoek ook jouw filmdoek is. Er is slechts één filmdoek. Je deelt de achterste stoel met alles en iedereen.

Je bent het filmdoek, de achterste stoel. Je bent nooit iets of iemand anders geweest. Je hebt zelf deze droom gecreëerd en je kunt wakker worden in dat wat objectloos en eeuwig is. Maar dat kun je niet voor anderen doen, want anderen blijven onderdeel van de droomwaarnemingen. Het enige dat je kunt doen is zelf wakker worden, de aandacht die je bent richten op zichzelf en beseffen dat die allesomvattend en heel is. In elke ogenschijnlijke interactie met iemand anders komt dat tot uitdrukking als Liefde, want je ziet dat die ander is wat jij bent.”
(uit: Vele wegen, één thuis – uitgeverij Samsara)

Tijdens deze weekendlezing zal Jan gedurende 2 namiddagen dieper ingaan op dit thema.

Jan van Delden

Jan van Delden (Den Haag, 1951) was de rechterhand van de Nederlandse leraar Wolter Keers. Keers zelf was prominent leerling van Ramana Maharishi en Krishna Menon, twee van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Advaita Vedanta.

Jan valt niet op één bepaalde traditie vast te pinnen. Vele wegen, één thuis, is de veelzeggende titel van zijn laatst verschenen boek, met daaronder: wat we wezenlijk zijn, dat delen we. Verder schreef hij ook nog: Terug van nooit weggeweest (over de zoektocht van Odysseus) en Zelfrealisatie, is dit nu alles?

De ogenschijnlijke wegen waarlangs hij je tijdens een bijeenkomst vergezelt, zijn onder andere die van Advaita, de Odyssee en Een Cursus in Wonderen. Via verschillende beeldspraken blijft hij onophoudelijk wijzen op dat wat we in wezen zijn. Jan neemt je met Haagse humor, Hollandse nuchterheid en hilarische beeldspraken mee in dit onderwerp.

Bekijk het interview van Patrick Kicken met Jan van Delden:

Praktisch

Datum: zaterdag 7 en zondag 8 april 2018 (telkens van 13u30 tot 17u)

Deelnameprijs: 70 euro (koffie/thee bij onthaal en tijdens de pauze inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Hof van Watervliet – Oude Burg 27 – 8000 Brugge
(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Inschrijven

Via het contactformulier met vermelding van ‘Jan van Delden’ en je naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit