Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Satsang met Jan Kersschot

Deze activiteit is voorbij. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.
Schrijf je hier in >>>

 

Datum: zondag 14 januari 2018 (10u tot 12u30 – Brugge)

Inschrijven via het contactformulier met vermelding van ‘Jan Kersschot’ en je naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit

Jan Kersschot

De Belgische arts en beeldend kunstenaar Jan Kersschot (1960) beoefende jarenlang transcendente meditatie en sloot zich in zijn studietijd ook een periode aan bij een groep die Siddha Yoga beoefende in de traditie van Muktananda. Daarna ontmoette hij o.a. Alexander Smit en Douglas Harding, maar het waren vooral zijn ontmoetingen met Nathan Gill en Tony Parsons in Londen die het meest helderheid brachten.

Hij schreef meerdere Engelstalige boeken over non-dualiteit die werden vertaald in meer dan vijf talen. In het Nederlands zijn twee boeken uitgegeven bij Ankh Hermes: ‘Eén Zijn’ en ‘Het is zoals het is’. Deze twee boeken zijn online verkrijgbaar als e-boeken. Sinds de vertaling van zijn boek Nobody Home in het Japans is hij ook daar een graag geziene gast om over het thema non-dualiteit te spreken.

Jan geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland. Hij zegt, ‘Ik zelf heb niets bijzonders bereikt. Ik sta op spiritueel vlak niet hoger dan wie dan ook. Waar ik naar verwijs in mijn gesprekken is net datgene wat iedereen is. Mijn lezingen verwijzen niet naar het tijdelijke en het persoonlijke maar naar het universele. Niets of niemand wordt uitgesloten.’

Het thema voor deze bijeenkomst: post-advaita

De meeste zoekers hebben een aantal piekervaringen achter de rug, waarbij de gangbare ideeën over verleden en toekomst, ik en de anderen, hoog en laag, in een heel ander perspectief komen te staan. De basisprincipes van Advaita worden niet alleen begrepen maar ook ‘gezien’. In principe kan dit het einde betekenen van de spirituele zoektocht.

Maar dikwijls zal het ego ook deze ‘spirituele’ ervaringen subtiel voor zichzelf opeisen als een trofee, en bovendien toefluisteren dat we steeds in deze ideale toestand zouden moeten vertoeven. Op die manier zijn we opnieuw geïdentificeerd met een zoeker, en zijn we het plasmascherm waarop de film over onze zoektocht zich afspeelt weer helemaal ‘vergeten’.

Het is inderdaad verleidelijk om te gaan streven naar een continue staat van innerlijke vrede en perfectie. En zodra er ‘ongepaste’ gedachten of handelingen verschijnen, concludeert de zoeker dat hij of zij het ultieme doel nog niet heeft bereikt. Maar als zowel het tijdelijke als het persoonlijke illusies zijn, wie zou dan nog in een permanente staat kunnen of moeten vertoeven?

Bekijk het interview van Patrick Kicken met Jan Kersschot:

Praktisch

Datum: zondag 14 januari 2018 (10u-12u30)

Deelnameprijs: 15 euro (koffie/thee bij onthaal en tijdens de pauze inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u30. We starten stipt om 10u.

Locatie: Hof van Watervliet – Oude Burg 27 – 8000 Brugge
(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Inschrijven

Via het contactformulier met vermelding van ‘Jan Kersschot’ en je naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit