Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Satsang Club

Satsangs ( ‘samenzijn in Waarheid’) zijn bijeenkomsten met een leraar over spiritueel ontwaken. In die bijeenkomsten zien we vaak dezelfde basisvragen terugkeren. Met de Satsang Club willen we een aantal basisthema’s grondig onderzoeken om zo tot een dieper inzicht te komen. In een satsang formule, maar dan vanuit onze eigen ervaringen, vanuit zelfstandig kritisch onderzoek, zodat we niet te afhankelijk blijven van een leraar.

Op die manier zullen we op satsangs met een leraar meer gerichte vragen kunnen stellen, waardoor die bijeenkomsten meer diepgang krijgen en nog interessanter worden. De vragen die we niet helemaal helder krijgen in de Satsang Club kunnen we bundelen en ze dan later voorleggen aan een leraar, bijvoorbeeld aan een van de 4 sprekers tijdens het jaarlijkse Weekend Non-dualiteit.

Satsang Club | Dit Moment

Om de gesprekken in goede banen te leiden zullen we telkens rond één thema werken. Dit zal voorbereid en geleid worden door Filip De Loof, die ook de Inspiratiegroep Non-dualiteit begeleidt. Filip zal rond het thema een aantal aanwijzingen van gevestigde leraren voorleggen om de Satsang Club op gang te brengen. Zo hopen we tot een stimulerende gedachtewisseling te komen met actieve deelname van alle aanwezigen.

Ook 'beginnende zoekers' zijn hartelijk welkom om deel te nemen. Dit is de gelegenheid bij uitstek om in een ongedwongen sfeer alles voor te leggen wat nog niet zo duidelijk is rond non-dualiteit en Ontwaken. We gaan dan samen op zoek naar heldere antwoorden, in open aandacht en met respect voor ieders inbreng.

Start Satsang Club: zondag 29 mei 2016 - het thema voor de eerste bijeenkomst is:

To do or not to do?

Meditation is not doing | Dit MomentMoeten we iets doen om te ontwaken? Of is er juist helemaal niets te bereiken, is dat het inzicht? En wat is dan de zin of onzin van meditatie?

Het lijkt wel eens alsof we tegenstrijdige instructies te horen krijgen uit diverse advaita bronnen. We luisteren naar een meditatie van Adyashanti ‘Allow everything to be as it is’, maar vervolgens drukt een andere leraar ons op het hart dat we met volle inzet en totale overgave aan zelfonderzoek moeten gaan doen. Maar was precies die doener geen illusie?

In de stilte van een meditatie kunnen we in contact komen met ons ware zelf, maar we mogen dan weer niet afhankelijk worden van een methode of een techniek om tot totale rust en ontspanning te komen. Want ons ware Zelf is helemaal vrij, zonder voorwaarden of methodes.

Soms wordt ons op het hart gedrukt om iets niet te doen: namelijk opkomende gevoelens onderdrukken, sussen, kalmeren. Gewoon durven voelen, want alles wat we blokkeren neemt toe in kracht. Maar anderzijds is de slogan ‘er is helemaal niets te doen’ dan weer een truc van het ego om een proces van ontwaken te blokkeren en zichzelf in stand te houden.

To do or not to do? We zoeken het samen uit.

Praktisch

Datum: zondag 29 mei 2016 (10u - 12u)

Inschrijven: vooraf via het contactformulier

Deelname: 5 euro (koffie en thee inbegrepen), bij mooi weer pauze op het terras

Locatie: Brugge - Hof van Watervliet - Oude Burg 27 (ong. 15 min. wandelen van Brugge station)

Voor de locaties (station, parking station, Hof van Watervliet) en de wandelroute,
download het stadsplan van Brugge (pdf-formaat) >>>


Hof van Watervliet weergeven op een grotere kaart