arrow_drop_up arrow_drop_down
8 november 2016 

Onvoorwaardelijk Gelukkig Zijn

De Belgische Armelle Six reist de wereld rond om te praten over haar grote passie, de aanwezigheid die we zijn en de mogelijkheid onvoorwaardelijk gelukkig te zijn, ongeacht de omstandigheden in ons leven. Ze brengt een zeer heldere boodschap die voor iedereen toegankelijk is.

Want alles wat we nodig hebben is er reeds, en als we ons hiervan bewust worden, verandert alles. Met haar stralende aanwezigheid tijdens satsangs is Armelle zelf hiervoor het levende bewijs.

Toen de klinisch psycholoog Robert Eymeri in contact kwam met Armelle Six was dit een keerpunt in z’n leven. In het boek ‘Le bonheur quoi qu’il arrive – Propos fulgurants d’Armelle Six’ doet hij verslag van zijn ontmoetingen met Armelle Six en geeft hij een mooi overzicht van haar bevrijdende en vreugdevolle boodschap.

Enkele fragmenten uit het boek (vertaald door Filip De Loof):

Er is niemand in het centrum van de  ervaring

“Waarover hebben we het dan wanneer we over Ontwaken spreken? Je zou heel eenvoudig kunnen stellen dat Ontwaken de totale afwezigheid van weerstand tegen het leven is, met als gevolg het einde van alle lijden. Het is permanente gemoedsrust, het geluk zonder reden. Tijdens het Ontwaken wordt gezien en erkend dat er niemand is in het centrum van elke ervaring, het is het einde van de illusie dat we alles onder controle hebben.”

“Wanneer er sprake is van openstaan voor het leven, van acceptatie, dan betekent dit niet dat we altijd op alles ‘ja’ moeten zeggen. Soms betekent het accepteren van een situatie dat we ons terugtrekken. Wanneer ik een situatie zie zoals ze werkelijk is, met alle elementen die er deel van uitmaken, en ik voel dat de situatie niet in overeenstemming is met wat ik diep in mij voel, wel, dan stel ik mijn grenzen, dan trek ik mij terug uit die context.”

De herkenning van onze ware natuur

Armelle Six | Dit Moment“Wanneer we onze spirituele concepten niet echt onderzoeken in onze concrete ervaring, dan worden het overtuigingen. En uiteindelijk worden die overtuigingen dan waarheden die niet afgetoetst zijn aan wat werkelijk in ons leeft. En zo gaan we in een schijnwerkelijkheid leven.”

“Onze overtuigingen en conditioneringen behoren tot wat we zijn als mensen, en daar is niets mis mee. Wanneer ze vanuit Bewustzijn gezien worden, de open ruimte van Gewaarzijn die we werkelijk zijn, dan worden het open deuren naar de herkenning van onze ware natuur. Dan verliezen ze hun kracht en invloed en maken plaats voor de rust en stilte die we altijd al waren.”

Uit: Robert Eymeri – “Le bonheur quoi qu’il arrive – Propos fulgurants d’Armelle Six” (Editions Almora)

Armelle Six geeft op zondag 27 november 2016 satsang (in het Engels) tijdens het Weekend Non-dualiteit Brugge.

Bekijk ook dit filmpje waarin Armelle antwoordt op de vraag wat er zoal verkeerd gaat in de wereld:

https://www.youtube.com/watch?v=O0g-Z0CFQ7I

Reactie plaatsen

Een activiteit volgen?

Bekijk onze agendapagina