Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Boekpresentatie 'Ontwaken uit onze illusies' (Romain Goorman)

Datum: zondag 10 september 2017 (14u-17u) - Brugge

Inschrijven via het contactformulier met vermelding van 'Romain Goorman' en je naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit

Ontwaken uit onze illusies

Een zoektocht naar Zingeving op het Raakvlak tussen Wetenschap en Filosofie

Ontwaken uit onze illusies - Romain Goorman | Dit MomentDe postmoderne westerse mens heeft geleerd succes, welvaart en aanzien na te streven als ultieme maatstaven voor persoonlijk geluk maar diezelfde mens ervaart ook een knagend gevoel van onbehagen, rusteloosheid en een moeilijk te definiëren onvoldaanheid in zijn bestaan.

In dit boek wordt gezocht naar de dieperliggende factoren die achter deze tegengestelde krachten schuilen. Bij nader toezien hebben deze te maken met een aantal illusies waar zowel het individu als de maatschappij als geheel mee worstelen. De oorsprong van deze illusies wordt haarfijn blootgelegd en de lezer wordt meegenomen in een zoektocht naar een vernieuwd en verfrissend wereldbeeld dat een zingevend antwoord biedt op enkele fundamentele levensvragen waar heel wat mensen vandaag mee worstelen.

Er wordt ook een praktisch denkkader voorgesteld dat het individu de mogelijkheid biedt tot heroriëntatie in een wereld die steeds complexer en veeleisender wordt. Dit denkkader is gebaseerd op nieuwe bevindingen uit de wetenschap en op fundamentele inzichten uit diverse oosterse wijsheidstradities (oa Hindoeïsme, Taoïsme, Boeddhisme).

Het biedt de individuele mens de mogelijkheid om meer innerlijke harmonie en rust te vinden terwijl ook een duurzaam wereldbeeld tot stand kan komen dat de maatschappij en het milieu ten goede komt.

Boekpresentatie door de auteur, Romain Goorman

Romain Goorman | Dit MomentAan de hand van een boeiende powerpointpresentatie worden oorsprong en werking van twee fundamentele illusies uiteengezet. Illusies met verstrekkende gevolgen voor ons als individu, maar ook voor de maatschappij als geheel en voor de toekomst van de planeet. Tijdens en na de presentatie is er voldoende ruimte voor directe dialoog tussen de auteur en de deelnemers.

Romain Goorman behaalde zijn diploma Master of Science in de Verenigde Staten en volgt al 35 jaar studie en training op het vlak van gedragskunde, filosofie, systeemleer en het raakvlak tussen wetenschap en filosofie, met een groeiende interesse en diepere bewustzijnsontwikkeling op het vlak van 'deep ecology', universele verbondenheid en non-dualiteit.

Praktisch

Datum: zondag 10 september 2017 (14u-17u)

Deelnameprijs: 10 euro (koffie/thee inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u30. We starten stipt om 14u.

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge
(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Inschrijven

Via het contactformulier met vermelding van 'Romain Goorman' en je naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit