Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Meditatieworkshop: Ontspanning is wat je bent

Deze activiteit is voorbij. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.
Schrijf je hier in >>>

 

Tijdens deze workshop met David Demets zal de nadruk sterk liggen op meditatief zelfonderzoek. Ben jij dat lichaam? Die gedachten? De gevoelens? Ben jij de dingen die je doet? De rollen die je speelt? De dingen die je wel of niet bereikt?

Meer inzicht in wie of wat je werkelijk bent, schenkt vertrouwen en rust. Met meditatie, gesprekken, lichte beweging en ontspanning verschuiven we de aandacht van denken naar ervaren. Zo laat je de identificatie met lichaam, geest, gevoelens en zelfs bewustzijn meer en meer los. Je hoeft het niet eens te begrijpen…

Datum: zondag 29 oktober 2017 (10u-12u30) – Brugge

Inschrijven via het contactformulier met vermelding van ‘David Demets’ en je naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit

David Demets - Meditatie Ontspanning is wat je bent | Dit MomentBewustzijn sluit niets uit. Het omarmt alles: aangenaam, neutraal, onaangenaam, logisch, onlogisch, rust, onrust, verwarring, twijfel, tevredenheid, wanhoop, verkramping, vrijheid, jezelf, de ander…

Het denken gebruikt deze labels om betekenis te geven maar gooit daarbij vaak olie op het vuur van je emoties. Hierdoor kan helderheid en openheid plots omslaan in verwarring en fixatie. Hier kom je niet uit door nog meer na te denken of weerstand te bieden aan wat er is. Je mag de controle dus gerust loslaten. Maar vertrouw je dat wel helemaal?

Op zondag 29 oktober geven we dit alle aandacht. Het denken krijgt slechts een bijrolletje. Waar de geest ook naartoe wil, hoe goed of slecht hij alles ook vindt, jij kunt telkens terugkeren naar je directe ervaring en daarop leren vertrouwen. Zo kom je steeds meer in contact met de rust die je van nature al bent.

David Demets

David Demets | Dit MomentDavid heeft al vele jaren ervaring met meditatie en yoga en is de drijvende kracht achter een meditatiegroep in Roeselare. Hij werkt als projectmanager bij Roland Verschaeve en kreeg online onderricht van leraars als Dr. Jolie Bookspan, Shinzen Young, Kenneth Folk en Gary Weber. In zijn meditatielessen legt hij sterk de nadruk op de aspecten bewustwording en zelfonderzoek. Zichzelf omschrijft hij als: “I love my wife and kids, meditation, writing, art, making music… and life in general.”
Via de link hieronder kun je een 2-tal ingesproken basismeditaties beluisteren:
https://soundcloud.com/meditate-with-david

Praktisch

Datum: zondag 29 oktober 2017 (10u-12u30)

Deelnameprijs: 20 euro (koffie/thee inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u30. We starten stipt om 10u. Er zijn stoelen en matjes aanwezig, je kunt steeds je eigen meditatiekussentje en/of een dekentje meebrengen.

Locatie: Hof van Watervliet – Oude Burg 27 – 8000 Brugge
(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Inschrijven

Via het contactformulier met vermelding van ‘David Demets’ en je naam en telefoonnummer.

Schrijf je nu in voor deze activiteit