arrow_drop_up arrow_drop_down

Deze activiteit is voorbij. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.

Schrijf je hier in >>>

Banner - Ontspannen in de kern van onszelf | Dit Moment

Ontspannen in de kern van onszelf

Zondag 17 november 2019 (10u - 12u)
Osteopathiecentrum OMED - Werfstraat 15 A - Brugge

Meditatie en klankschalen: een ervaringsgerichte benadering van non-dualiteit

In deze bijeenkomsten richten we ons op het voelen van wat hier en nu aanwezig is in en rondom ons. We worden ons meer bewust van de energetische dimensie voorbij de fysieke gewaarwordingen (wat Eckhart Tolle het energielichaam noemt). Zo bevrijden we de aandacht uit de greep van het denken. Die gaat dan vanzelf rusten in zijn natuurlijke staat van open, onbegrensd bewustzijn.


Een uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. We worden ons gevoelsmatig bewust van enerzijds fysieke, emotionele en mentale processen en anderzijds van het hele energetische gebeuren.


Door steeds verder weg te zinken in de echte Stilte worden we ons voelbaar bewust van de Leegte, de essentie, van dat wat we in werkelijkheid zijn. Het verstand, de geest, het lichaam, de energie, jij en de wereld, alles is bewustzijn en een perfecte eenheid.


We starten met enkele eenvoudige begeleide gewaarzijnsoefeningen zittend op een stoel. Hierbij ligt de focus steeds op de eigen directe ervaring: hoe zit het nu met jezelf? Korte oefeningen helpen ons om ook in het dagelijkse leven bij de openheid te blijven.


Tijdens het tweede gedeelte laten we ons, liggend, door de klanken meevoeren naar de rust en ruimte die voorbijgaat aan gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Leren luisteren - met open aandacht - onbevooroordeeld, observeren, bewust worden van wat zich precies aandient en dit op steeds subtielere niveaus - opent de poort naar onze wezenlijke kern.

Foto - Klankschalen en meditatie - Ann Cornilly | Dit Moment

Ann Cornilly

Ann Cornilly is van basisopleiding maatschappelijk assistente. Ze werkt reeds meer dan 15 jaar met klankschalen, is yogadocente en volgde diverse opleidingen en bijscholingen. Haar eigen weg van zoeken 'naar' zichzelf werd gaandeweg een onderzoeken 'van' zichzelf. Ze kwam in contact met yoga, zenmeditatie en later met non-dualiteit. Douwe Tiemersma († 2013) was hierbij haar leraar. Zelfonderzoek, waarbij de eigen ervaring centraal staat, vormt de basis van haar werk.

Praktisch

Data: zondag 17 november (10-12u)

Deelnameprijs: 10 euro per sessie (koffie/thee inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u45. We starten stipt om 10u

Kledij: soepele kledij, warme sokken of pantoffels (de schoenen worden uitgedaan bij het binnenkomen)

Meebrengen: er zijn een aantal matjes aanwezig ter plaatse, je kunt ook je eigen matje meebrengen; breng liefst een badhanddoek of deken mee voor het liggende gedeelte van de sessie

Locatie: Osteopathiecentrum OMED - Werfstraat 15 A - Brugge

Je kunt gemakkelijk gratis parkeren in de buurt, maar vergeet je parkeerschijf niet te leggen!
Vanaf het station kun je buslijn 3, 9, 13 of 42 nemen, die stoppen vlakbij de Werfstraat.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>