Banner - Ontspannen in de kern van onszelf | Dit Moment

Ontspannen in de kern van onszelf

Zondag 31 maart 2019 (10u - 12u)
Hof van Watervliet - Brugge

Meditatie en klankschalen: een ervaringsgerichte benadering van non-dualiteit

In deze bijeenkomsten richten we ons op het voelen van wat hier en nu aanwezig is in en rondom ons. We worden ons meer bewust van de energetische dimensie voorbij de fysieke gewaarwordingen (wat Eckhart Tolle het energielichaam noemt). Zo bevrijden we de aandacht uit de greep van het denken. Die gaat dan vanzelf rusten in zijn natuurlijke staat van open, onbegrensd bewustzijn.


Een uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. We worden ons gevoelsmatig bewust van enerzijds fysieke, emotionele en mentale processen en anderzijds van het hele energetische gebeuren.


Door steeds verder weg te zinken in de echte Stilte worden we ons voelbaar bewust van de Leegte, de essentie, van dat wat we in werkelijkheid zijn. Het verstand, de geest, het lichaam, de energie, jij en de wereld, alles is bewustzijn en een perfecte eenheid.


We starten met enkele eenvoudige begeleide gewaarzijnsoefeningen zittend op een stoel. Hierbij ligt de focus steeds op de eigen directe ervaring: hoe zit het nu met jezelf? Korte oefeningen helpen ons om ook in het dagelijkse leven bij de openheid te blijven.


Tijdens het tweede gedeelte laten we ons, liggend, door de klanken meevoeren naar de rust en ruimte die voorbijgaat aan gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Leren luisteren - met open aandacht - onbevooroordeeld, observeren, bewust worden van wat zich precies aandient en dit op steeds subtielere niveaus - opent de poort naar onze wezenlijke kern.

Foto - Klankschalen en meditatie - Ann Cornilly | Dit Moment

Ann Cornilly

Ann Cornilly is van basisopleiding maatschappelijk assistente. Ze werkt reeds meer dan 15 jaar met klankschalen, is yogadocente en volgde diverse opleidingen en bijscholingen. Haar eigen weg van zoeken 'naar' zichzelf werd gaandeweg een onderzoeken 'van' zichzelf. Ze kwam in contact met yoga, zenmeditatie en later met non-dualiteit. Douwe Tiemersma († 2013) was hierbij haar leraar. Zelfonderzoek, waarbij de eigen ervaring centraal staat, vormt de basis van haar werk.

Praktisch

Data: zondag 31 maart 2019 (10u - 12u)

Deelnameprijs: 10 euro (koffie/thee voor en na de sessie inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u30. We starten stipt om 10u

Kledij: soepele kledij, warme sokken

Meebrengen: matjes zijn ter plaatse aanwezig; breng liefst een badhanddoek of deken mee

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge

(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>