arrow_drop_up arrow_drop_down

Deze activiteit is voorbij. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.

Schrijf je hier in >>>

Olette Luitwieler | Dit Moment

Aandacht en Non-dualiteit
Bijeenkomst met Olette Luitwieler

Zondag 22 september 2019 (13u30 - 17u)
Hof van Watervliet - Brugge


Plotseling sprong het licht aan

en weet je wat ik zag?

Er is alleen maar Licht!

Licht is alles wat er is.

(Olette Luitwieler)

De kracht van aandacht is groot. Met je aandacht creëer je je wereld. Daarom is het belangrijk om te ontdekken waar jij je aandacht naartoe brengt en in hoeverre jij daar zelf invloed op hebt. Besteed jij aandacht aan dat wat je werkelijk belangrijk vindt in je leven? Of schiet dat er vaak bij in omdat je dagelijks in beslag wordt genomen door dingen, zaken, omstandigheden en gebeurtenissen die je denkt aandacht te moéten geven, bijvoorbeeld omdat dat je geleerd is, omdat dat zo hoort, omdat je van mening bent dat je anders niet kunt overleven, omdat familie en vrienden datzelfde doen, of omdat je nu eenmaal niet beter weet?


Toch kun je ook anders kiezen. Je kan kiezen om naar binnen te gaan, om jezelf ten diepste te leren kennen en te leren luisteren naar wat zich vanuit deze diepste kenbaar wil maken. Je kan je aandacht dus verleggen van gerichtheid op de buitenwereld en de buitenkant naar je binnenwereld, om vervolgens vanuit daar te gaan leven. Dan valt ‘moeten’ weg en wordt wat je doet een willen vanuit je hart.


En dat is iets heel anders dan leven vanuit de belangen en verplichtingen die in je hoofd wonen en die in wezen geen werkelijke betekenis en waarde hebben. Dat lijkt alleen maar zo omdat je geleerd hebt te geloven in wat je hoofd je vertelt. Toch klopt dat niet. Het is niet waar. Waarheid leeft niet in je hoofd maar in de kern van je wezen. Pas wanneer je je aandacht daarheen brengt, zul je dit gaan zien en ervaren. Dan kan er een nieuwe ‘wereld’ voor je opengaan en kan je een nieuw mens worden. Dit nieuwe heeft niets gemeen met de wereld in je hoofd en met de persoon die je dacht te zijn, want dat alles is slechts verbeelding.


Deze middag gaan we kijken of we onze aandacht naar binnen kunnen brengen om het wonder dat we werkelijk zijn in het licht te zetten.

Dit zullen we doen aan de hand van geleide meditatie, oefeningen en interactie. 

Olette Luitwieler

Olette is schrijver en spreker en coacht ook mensen bij hun proces naar bewustwording en ontwaken. Ze woont en werkt in Amsterdam en is moeder van een zoon. Ze houdt regelmatig workshops of lezingen naar aanleiding van haar boek 'De levensdroom - Over de grap van het ik'. Hierin daagt ze de lezer uit om anders te kijken dan hij gewend is. Op heldere, toegankelijke en filosofische wijze maakt ze inzichtelijk dat onze werkelijkheid een droom is die we voor echt aanzien. Een droom waarin het ik de hoofdrol speelt, de regie op zich probeert te nemen en vervolgens zo opgaat in het spel dat hij vergeet dat hij speelt. Totdat het licht erop valt...


Voor Olette Luitwieler is spiritualiteit niet een of andere weg naar een andere wereld, naar boven of naar een hoger zelf. Integendeel, het is een val op de ene zijnsgrond die ons de 'herinnering' aan wie we werkelijk zijn teruggeeft en laat zien dat het alledaagse, dat soms zo banaal en ondraaglijk lijkt, helemaal niet ontvlucht hoeft te worden maar van een ongekende schoonheid en liefde is.

Bekijk het interview van Patrick Kicken met Olette Luitwieler

Praktisch

Datum: zondag 22 september 2019 (13u30 - 17u)

Deelnameprijs: 25 euro (koffie/thee/koekjes inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge

(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>