arrow_drop_up arrow_drop_down

Deze activiteit wordt verplaatst naar een latere datum. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.

Schrijf je hier in >>>

Rusten in Zijn - Non-duale meditatie | Dit Moment

Rusten in Zijn

Non-duale meditatie

Bijeenkomst met Marc Wenselaers

Zondag 27 oktober 2019 (13u30 - 17u)
Hof van Watervliet - Brugge

Blijf precies hier, jullie geluksvogels.

Laat los en wees gelukkig in je natuurlijke aard.

Laat je gecompliceerde leven en de alledaagse verwarring aan zichzelf.

En vanuit rust, niets doend, beschouw de aard van je geest.

(Dzogchen Lama Longchenpa)


In de bovenstaande tekst verwoordt Longchenpa, één van de belangrijkste boeddhistische leraren, de kern van non-duale Zijnsmeditatie. Het kenmerkende van Zijnsmeditatie is dat je je geest terugbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn. Loslaten van grijpen-naar-ervaring brengt ons terug in onze Zijnsaard, waarin vanzelf kwaliteiten oplichten als vrede, geluk, helderheid, liefde. Focus niet op wat je loslaat, wend je naar je Zijnsaard en wees daar simpelweg gelukkig.


Je landt hier in de non-duale openheid van je gewaarzijn, nog voor er een scheiding ontstaat tussen binnen- en buitenwereld, tussen subject en object, zelf en ander. Dit is Rusten in Zijn. De achtergrond-inspiratie voor non-duale Zijnsmeditatie komt uit de Dzogchen en de Maha Mudra traditie; de twee meest directe non-duale benaderingen in het boeddhisme.


Tijdens deze bijeenkomst krijg je een voorproefje van non-duale Zijnsmeditatie. Als werkvormen - om te komen tot niet-doen - wordt er gekozen voor momenten van introductie, meditatie in beweging, zitmeditaties en korte informatieve/evocerende deelrondes. De klemtoon ligt op zitmeditatie.

Jan Kersschot - Dit Moment

Marc Wenselaers

Marc Wenselaers (°1953) beoefent al meer dan 30 jaar boeddhistische meditatie. Na zijn studies sociale agogiek schoolde hij zich verder bij als psychotherapeut in Gestalttherapie. Op het snijpunt van meditatief gewaarzijn en psychologisch werk is hij als trainer en begeleider opgeleid in Zijnsoriëntatie (Hans Knibbe) en Mindfulness Based Cognitive Therapy. Hij is ook geïnspireerd door de Integrale Benadering van Ken Wilber en Dzogchen in het Tibetaans boeddhisme. 


Als docent was hij van 2002 tot 2014 actief in opleidingen en bijscholingen tot psychotherapeut en hij was ook staftrainer in de School voor Zijnsoriëntatie. Zijn praktijk in het Antwerpse staat open voor wie een geaard spiritueel pad wil lopen waarin meditatief gewaarzijn en psychologisch werk hand in hand gaan.

Praktisch

Datum: zondag 27 oktober 2019 (13u30 - 17u)

Deelnameprijs: 25 euro (koffie/thee/koekjes inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge

(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>