arrow_drop_up arrow_drop_down

Deze activiteit is voorbij. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.

Schrijf je hier in >>>

Become the ocean of nonduality | Dit Moment

Je bent al vrij!

Stilstaan bij non-duaal gewaarzijn

Bijeenkomst met Marc Wenselaers

Zondag 28 april 2019 (13u30 - 17u)
Hof van Watervliet - Brugge


If you don't become the ocean,

you will be seasick everyday.

(Leonard Cohen)

Rust in de natuurlijke staat van diepe vrede
Deze uitgeputte geest
Een hulpeloze speelbal van karma en verstorende emoties
Zoals de ongenadige furie
Van de beukende golven
In de oneindige oceaan van samsara
Rust in de natuurlijke staat van diepe vrede
(Dzogchen meester Kenpo Rinpoche)


Wie ben je als je de ontmanteling van je persoon toelaat? Geconditioneerde zelfbeelden hebben je zicht op de werkelijkheid versluierd. Doorheen deze zelfbeelden leren kijken betekent je diepere wezenlijke aard herontdekken.


Tijdens deze namiddagbijeenkomst word je uitgenodigd tot het herkennen van non-duale vrijheid en tot rusten in jouw ware en oorspronkelijke natuur. We nemen deze non-duale openheid, reeds compleet aanwezig als de grond van onze geest, als uitgangspunt. Hier valt geen 'werk' meer te doen. Het gaat om steeds opnieuw herkennen én deze moeiteloze wijze van Zijn onderscheiden van altijd iets willen doen om beter te worden. Als we rusten in onze Zijnsaard is er vanzelf resonantie met vreugde, liefde en compassie.


We gaan aan de slag met belangrijke 'ingangen' tot de grond van onze geest, zoals theoretische en praktische introducties, meditatie in beweging, zitmeditatie en korte gespreksrondes. Deze non-duale benadering wordt vormgegeven vanuit Zijnsoriëntatie, een modern pad van levenskunst dat zich inspireert op de eeuwenoude, boeddhistische directe benadering van Dzogchen. In Zijnsoriëntatie worden alle psychologische thema's die bij een individu opkomen au serieux genomen, maar wordt tegelijkertijd compromisloos bij het 'rijkdombewustzijn' gebleven dat in ieder van ons leeft!

Jan Kersschot - Dit Moment

Marc Wenselaers

Marc Wenselaers (°1953) beoefent al meer dan 30 jaar boeddhistische meditatie. Na zijn studies sociale agogiek schoolde hij zich verder bij als psychotherapeut in Gestalttherapie. Op het snijpunt van meditatief gewaarzijn en psychologisch werk is hij als trainer en begeleider opgeleid in Zijnsoriëntatie (Hans Knibbe) en Mindfulness Based Cognitive Therapy. Hij is ook geïnspireerd door de Integrale Benadering van Ken Wilber en Dzogchen in het Tibetaans boeddhisme. 


Als docent was hij van 2002 tot 2014 actief in opleidingen en bijscholingen tot psychotherapeut en hij was ook staftrainer in de School voor Zijnsoriëntatie. Zijn praktijk in het Antwerpse staat open voor wie een geaard spiritueel pad wil lopen waarin meditatief gewaarzijn en psychologisch werk hand in hand gaan.

Praktisch

Datum: zondag 28 april 2019 (13u30 - 17u)

Deelnameprijs: 25 euro (koffie/thee/koekjes inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge

(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>