arrow_drop_up arrow_drop_down
1 oktober 2015 

Mindfulness en Non-dualiteit

Als je ernaar verlangt om te ontdekken wie of wat je in wezen bent, dan is de mindfulness een goede start maar zeker niet het eindpunt van je ontwikkeling. Daarvoor moeten wij verder gaan dan het streven naar rust en ontspanning dat de mindfulnesstraining biedt.

Als wij onszelf en de wereld volledig aanvaarden, precies zoals die Hier en Nu zijn, dan ontstaat de innerlijke ruimte om dieper in contact te komen met onszelf. Als wij niet langer in gevecht zijn met de werkelijkheid zoals die op dit moment is, dan opent zich de Wijsheid van het tijdloze Nu dat de bron is van het eeuwigdurende proces van schepping.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het e-book Mindfulness en Non-dualiteit >>>

In meditatie ontdekken we wie we werkelijk zijn

Alexander Zollner | Dit Moment - trainersWanneer wij onszelf zachtjes laten neerdalen in dit stille ‘zo-zijn’, vinden we paradoxaal genoeg de innerlijke rust die wij zo lang zochten, ontdekken wij dat liefde, blijheid en vriendelijkheid inherent zijn aan onze natuur, en vinden we antwoorden op essentiële vragen over wie wij zijn en wat de betekenis is van ons leven.

Een essentieel onderdeel van dit ‘rusten in jezelf’ is dat je ontdekt dat wat je normaal gesproken als ‘jezelf’ ziet – als degene die je ‘ik’ noemt – daar op de bodem van je bewustzijn helemaal niet zo’n duidelijk te definiëren persoon blijkt te zijn.

In de stilte van je meditatie zie je duidelijk dat je ego net zo’n constructie is van je denkende geest als alle andere gedachten en gevoelens. In werkelijkheid is er alleen maar Eén bewustzijn, Eén bron waar alles uit voortkomt. En jij bent in wezen DAT!

Uit: Alexander Zöllner – E-boekje Mindfulness & Non-dualiteit

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het e-book Mindfulness en Non-dualiteit >>>

Schrijf je nu in voor deze activiteit

 

Reactie plaatsen

Een activiteit volgen?

Bekijk onze agendapagina