arrow_drop_up arrow_drop_down
20 februari 2017 

De Living Inquiries van Scott Kiloby

Velen onder ons zijn op zoek naar geluk, of willen in ieder geval minder stress, minder angst, minder verslavingen of conflicten. De strijd met problemen en moeilijkheden voelt soms loodzwaar en het leven kan pijnlijk en behoorlijk uitdagend zijn. Ook blijven we vaak steeds opnieuw zoeken naar iets beters en zijn we nooit tevreden met het leven zoals het is.

Wat ook de precieze aard van onze worstelingen is, de Living Inquiries bieden er een radicaal andere benadering voor. (Inquiry betekent zelfonderzoek en Living geeft aan dat dit onderzoek met jou mee beweegt in het moment.) De Inquiries zijn eenvoudig in gebruik, je kunt ze dagelijks toepassen.

Ze zijn ontworpen om de overtuigingen, angsten en verslavingen die ons leven zo vaak beheersen, uit te laten doven. Deze dynamische en diep persoonlijke vorm van onderzoek werkt door de knopen te ontwarren van die gedachten, gevoelens en fysieke sensaties die lijden veroorzaken. Een lijden dat vooral voortkomt uit het gevoel afgescheiden of niet goed genoeg te zijn.

Observeren en voelen

In dit proces leren we onze gedachten en gevoelens op liefdevolle wijze te laten zijn zoals ze zijn, ernaar te kijken en van binnen uit te voelen wat we ervaren. Door een paar eenvoudige onderzoeksvragen te stellen en ons vermogen tot observeren te gebruiken ontstaat er een moeiteloze ontwarring van de kluwen. Dit veroorzaakt een diepgaande bevrijding van de emotionele en in het lichaam voelbare grip van ons verleden en de ‘verhalen’ over onszelf (en over anderen).

Dit gebeurt niet van vandaag op morgen. Het is geen snelle, kort-door-de-bocht oplossing. De Living Inquiries bieden een veel waardevollere mogelijkheid: echt eigen worden met elk aspect van onszelf en met het leven zoals we dat ervaren.

De oorsprong van de Living Inquiries

Scott Kiloby | Dit MomentTijdens een periode van veelvuldig zelfonderzoek en verkenning van de aard van het zelf en de pijnlijke overtuiging dat we op de een of andere manier tekortschieten ontwikkelde Scott Kiloby de Unfindable Inquiry.

Voortbordurend op de Boeddhistische leer over ‘Leegte’ heeft Scott de essentie samengevat en vereenvoudigd, om ze zo toegankelijk te maken voor iedereen. Begin 2012 trainde hij zijn eerste groep facilitators. Deze hebben vervolgens samen hem de Compulsion Inquiry en de Anxiety Inquiry ontwikkeld.

De Inquiries zijn levend (ze stromen mee met je dagelijkse ervaring) en blijven zich ontwikkelen. Ze vormen een grondige verkenning van zowel je gevoelde ervaring als je overtuigingen, waarbij je hele lichaam meedoet. Op deze manier nodigen de Living Inquiries ons uit om te ont-dekken wat voorheen verborgen of onbewust was.

Scott Kiloby schreef o.a. de boeken: Living Realization, Reflections of the One Life, Natural Rest for Addiction en The Unfindable Inquiry. Zijn boek Love’s Quiet Revolution werd door Samsara vertaald als Liefdes stille transformatie.

Er is nu ook een Nederlandstalige website over Scott Kiloby’s Living Inquiries >>>

Reactie plaatsen

Een activiteit volgen?

Bekijk onze agendapagina