arrow_drop_up arrow_drop_down
5 december 2016 

Je volmaakte onvolmaaktheid

Als mens ben je volmaakt onvolmaakt, schitterend in al je gebreken. Je zult nooit de tijd krijgen om een staat van perfectie te bereiken, en dat maakt je zo beminnelijk en menselijk.

Je gebreken geven je karakter, je eigenaardigheden maken je uniek, je rimpels en littekens zingen over een leven dat voluit geleefd is, een wereld die volledig geproefd is, een lange weg die volledig gegaan is.

Je bent niets minder dan Bewustzijn zelf

Jeff Foster - Onvoorwaardelijke acceptatie | Dit MomentEn tegelijkertijd ben je buiten je verhaal, je overtuigingen, je herinneringen, je plannen, je dromen over verleden en toekomst, je persoonlijke geschiedenis, niets minder dan Bewustzijn zelf, hier en nu, wakker en levend, voorafgaand aan identificatie als een afzonderlijk ‘ik’, een onvolledige zoeker die op zoek is naar zijn thuis.

Je staat niet los van de onmetelijke intelligentie die de sterren in beweging houdt, je bent niet te scheiden van wat Ik Ben, en je menselijke gebreken verbleken bij je kosmische volmaaktheid, je onsterfelijke en tijdloze natuur, je Oorspronkelijke Gezicht dat er al vóór de Big Bang was.

Je bent zo onvolmaakt, en dat is precies wat je zo volmaakt maakt.

Uit: Jeff Foster – “De weg van rust – de moed vinden om alles in liefde te omarmen” (uitgeverij Panta Rhei, 2016)

Danny Senesael - openhemel.be

Tekst geselecteerd door: Danny Senesael
Danny Senesael heef kennis van non-dualiteit, advaita, dzogchen, mindfulness en schrijft recensies voor het tijdschrift InZicht.
Hij is ook EFT Master Practitioner, begeleidt mensen om emotionele blokkades op te lossen en is gespecialiseerd in traumaverwerking.
Zie www.openhemel.be.

Stefaan
Door

Stefaan

op 13 April 2017

Als de onvolmaaktheid erin bestaat dat je geen geld verdient en de huur niet kunt betalen, dan is daar absoluut niets beminnelijk aan, alleen maar stress, stress en stress. Onvolmaaktheid is niet beminnelijk, misschien voor iemand die het van ver bekijkt met een minzaam glimlachje en er niet moet mee leven, maar als het je eigen onvolmaaktheid is, dan is het de hel voor jezelf en je naasten.

Danny
Door

Danny

op 16 April 2017

Het leven verloopt inderdaad niet altijd zoals je wenst. Iedereen maakt situaties mee die pijnlijk of confronterend zijn. Daar kan je niets aan doen, maar jij bepaalt hoe je daarmee omgaan en dat is afhankelijk van je perceptie. Een optimist maakt er het beste van, een pessimist klaagt en zuurt. Bewustzijn daarentegen neemt alles waar zonder te oordelen: boosheid, verdriet, ontgoocheling; alles mag er zijn. Bewustzijn is de neutrale waarnemer die alles omarmt. Vanuit het standpunt van Bewustzijn is alles goed zoals het is. Dat bedoelt Jeff Foster met het volmaakt onvolmaakte.

Reactie plaatsen

Een activiteit volgen?

Bekijk onze agendapagina