Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Inspiratiegroep Non-dualiteit

Volgende bijeenkomst:

  • Zondag 20/8 - Thema: Sharlih - Onverborgen Werkelijkheid
    (introductie, meditatie op citaten uit het boek en nabespreking - begeleiding: Filip)

Onverborgen Werkelijkheid - Sharlih | Dit MomentIn dit boek kun je lezen hoe je de door het ego opgeworpen muren van verzet tegen het leven kunt afbreken. Als fictieve denkbeelden zijn doorzien en de energie van onverwerkte emoties weer mag stromen zal de altijd aanwezige heldere Dimensie alle onechtheid wegvagen. Dan verdampt het persoonlijke leven wat we dachten te hebben als sneeuw voor de zon. Dat wordt bedoeld met doodgaan voordat het lichaam sterft. Je zou ook kunnen zeggen dat je opnieuw geboren wordt. Niet als een lichaam maar in de Geest. Met andere woorden: je wordt van jezelf bewust als onbegrensd vormloos Bewustzijn.

  • Thema zondag 17/9: De Waarnemer in de praktijk (begeleiding: Jean-Pierre)

Inspiratiegroep

Ben je geboeid door non-dualiteit, advaita of spiritualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten!

De groep is bewust niet gebonden aan één bepaalde leraar of traditie. We staan open voor elke bron van inspiratie die verwijst naar diezelfde universele non-duale wijsheid.

Samen stilte en inspiratie delen

Inspiratiegroep Non-dualiteit | Dit MomentTijdens het eerste uur worden inspirerende teksten of citaten afgewisseld met momenten van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. Of we beluisteren een opname van een geleide meditatie van advaita-leraren als Adyashanti, Rupert Spira... Ook een film over het thema non-dualiteit kan op het programma staan. Een zeer open formule dus waarbij de inbreng van de deelnemers steeds welkom is.

Vanaf 11u drinken we samen koffie of thee en wordt er gezellig nagepraat. Alles wat je geraakt of geboeid heeft rond non-dualiteit kun je delen in de groep. Op die manier leren we van elkaars ervaringen zonder dat we verzanden in het uitwisselen van theoretische concepten.

Praktisch

Wanneer? Elke 3e zondag van de maand (10u tot 12u) tenzij anders vermeld op de agenda. Je bent welkom vanaf 9u30, we starten stipt om 10u.

Data 2017: 15 januari, 19 februari, 19 maart, 9 april*, 21 mei, 18 juni, 9 juli*, 20 augustus, 17 september, 15 oktober, 19 november, 17 december
(* 9/4 en 9/7 = uitzonderlijk op de 2 zondag van de maand)

Deelname: 5 euro per bijeenkomst (koffie en thee inbegrepen)

Inschrijven: vooraf via het contactformulier

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge
(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)


Hof van Watervliet weergeven op een grotere kaart

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>