arrow_drop_up arrow_drop_down
Inspiratiegroep Non-dualiteit

Inspiratiegroep Non-dualiteit

Bijeenkomsten in Brugge en Kortrijk

Samen stilte en inspiratie delen

Ben je geboeid door advaita, dzogchen, zelfrealisatie..., of door non-dualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten!


De bijeenkomsten zijn telkens opgebouwd rond een centraal thema. Na een korte introductie worden inspirerende citaten of meditatieve teksten afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. Doorheen het jaar komen diverse aspecten van het spiritueel pad aan bod, zoals stilte (meditatie), zelfonderzoek (wijsheid), belichaming (integratie).


Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. Ook andere zaken die je geraakt of geboeid hebben rond non-dualiteit kun je delen in de groep. Op die manier leren we van elkaars ervaringen zonder dat we verzanden in het uitwisselen van theoretische concepten. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.


De Inspiratiegroep Non-dualiteit komt maandelijks samen in Brugge en op regelmatige basis in Kortrijk. De data vind je hieronder of in de maandelijkse nieuwsbrief van Dit Moment.


Praktische info Inspiratiegroep Brugge

Data bijeenkomsten: iedere laatste zondag van de maand van 10u tot 12u

Thema 27/9: James Swartz: Essentie van verlichting (slot)

Deelnameprijs: 7 euro (koffie/thee inbegrepen)

Onthaal vanaf 9u45. We starten stipt om 10u.

Locatie: De Klaproos - Gentpoortstraat 41 - 8000 Brugge

Meer info op www.advaitabrugge.be

Praktische info Inspiratiegroep Kortrijk

Volgende bijeenkomst: zondag 20/9 (10u-11u30) - online via Zoom

Thema 20/9: Intromeditatie + quotes van Rupert Spira

We starten met een geleide meditatie die klassiek en dualistisch begint en geleidelijk aan meer appelleert aan het non-duale. Nadien volgen stiltemomenten doorspekt met een selectie uit de ‘daily quotes’ van Rupert Spira (in een vrije Nederlandse vertaling).

“Kan je iemand of iets onderscheiden van je ervaren ervan? En kan je je ‘ervaren’ onderscheiden van ‘jezelf’?  Neen?  Doe dit dan niet.”  (vrij naar Rupert Spira)

Begeleiding: Bart Vandenbogaerde
Deelnameprijs: gratis (voor abonnees op de maandelijkse nieuwsbrief van Dit Moment)

Inschrijven: via ons contactformulier >>>. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging met daarin de verdere gegevens voor de online bijeenkomst.