arrow_drop_up arrow_drop_down
Inspiratiegroep Non-dualiteit

Inspiratiegroep Non-dualiteit

Bijeenkomsten in Brugge en Kortrijk

Volgende datum: zondag 21/6 (online via Zoom)

Samen stilte en inspiratie delen

Ben je geboeid door advaita, dzogchen, zelfrealisatie..., of door non-dualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten!


De bijeenkomsten zijn telkens opgebouwd rond een centraal thema. Na een korte introductie worden inspirerende citaten of meditatieve teksten afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. Doorheen het jaar komen diverse aspecten van het spiritueel pad aan bod, zoals stilte (meditatie), zelfonderzoek (wijsheid), belichaming (integratie).


Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. Ook andere zaken die je geraakt of geboeid hebben rond non-dualiteit kun je delen in de groep. Op die manier leren we van elkaars ervaringen zonder dat we verzanden in het uitwisselen van theoretische concepten. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.


De Inspiratiegroep Non-dualiteit komt maandelijks samen in Brugge en op regelmatige basis in Kortrijk. De data vind je hieronder of in de maandelijkse nieuwsbrief van Dit Moment.


Praktische info Inspiratiegroep Brugge

Volgende bijeenkomsten: iedere laatste zondag van de maand van 10u tot 12u (de bijeenkomsten gaan voorlopig niet door)

Volgend thema:

Deelnameprijs: 7 euro (koffie/thee inbegrepen)

Onthaal vanaf 9u45. We starten stipt om 10u.

Locatie: De Klaproos - Gentpoortstraat 41 - 8000 Brugge

Meer info op www.advaitabrugge.be

Praktische info Inspiratiegroep Kortrijk

Volgende bijeenkomst: zondag 21/6 (10u-11u30) - online via Zoom

Thema 21/6: Meditatie volgens Adyashanti

"Echte meditatie heeft geen richting, geen doel en geen methode. Methodes zijn erop gericht om een bepaalde geestestoestand te bereiken. Alle geestestoestanden zijn echter beperkt, veranderlijk, en geconditioneerd. Fascinatie voor bepaalde geestestoestanden leidt enkel tot gebondenheid, afhankelijkheid en dualiteit. Echte meditatie is geen toestand, maar is het ontspannen en verwijlen in de niet-toestand van ongeboren non-duaal gewaarzijn, de bron van en de achtergrond waarin alle objecten verschijnen."
We zullen, na een korte inleiding over het thema, drie stijlen van meditatie verkennen aan de hand van een geleide meditatie van Adyashanti, vrij vertaald naar het Nederlands. Begeleiding: Steve Dubois
Deelnameprijs: gratis

Inschrijven: via ons contactformulier >>>. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging met daarin de verdere gegevens voor de online bijeenkomst.