Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge

Volgende bijeenkomst:

Zondag 18 november ’18 (10u – 12u)

Thema: Adyashanti (begeleiding: Steve Dubois)

Adyashanti | Dit MomentAdyashanti ontwaakte eind jaren tachtig in Californië als een 25-jarige zen-leerling, hetgeen hij omschreef als een ‘realisatie van de onderliggende verbondenheid en eenheid van alle wezens.’ In 1996 begon hij, op advies van zijn zen-lerares, toespraken te houden. Opvallend is hoe gewoon hij altijd is gebleven: in jeans, sandalen, een T-shirt, zonder spiritueel jargon en vrijwel nooit verwijzend naar voorgangers, hoewel Nisargadatta Maharaj wel eens de revue passeert.

Hij brengt non-dualiteit erg helder, scherp en eigentijds in beeld. Hij presenteert ons een ontwapenende eigentijdse spiritualiteit, die ontdaan is van welke traditie dan ook, ook van zijn eigen Zen traditie. Alles wat hij overdraagt komt uit eigen ervaring.

Tijdens deze bijeenkomst zullen wij, na een korte inleiding van een paar belangrijke thema’s, door middel van een geleide meditatie de essentie verkennen van wat hij ons probeert over te dragen. Het gaat daarbij niet om de woorden die je hoort, maar om wat ze in je teweegbrengen.

Of zoals ‘Adya’ het zelf zegt:

“Als je op een meer poëtische manier luistert, dan laat je toe dat de woorden een heel reële en onmiddellijke ervaring van zijn in jou oproepen. Door op een intuïtieve manier naar de woorden te luisteren of ze te lezen, krijgen ze vorm in jou en roepen ze een ervaring in je op. Dit is een goede manier om naar de overgrote meerderheid van spirituele teachings te luisteren.

Open je zintuigen en luister alsof je naar de wind luistert of naar de golven die uitrollen op het strand. Dit is participerend luisteren. Je wordt dan gevoelig voor wat de woorden in je oproepen. Je luistert dan niet alleen vanuit het gedeelte boven je schouders; je luistert dan vanuit je hele lichaam en geest.”

Inspiratiegroep Non-dualiteit

Ben je geboeid door non-dualiteit, advaita of spiritualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten!

De groep is bewust niet gebonden aan één bepaalde leraar of traditie. We staan open voor elke bron van inspiratie die verwijst naar diezelfde universele non-duale wijsheid.

Samen stilte en inspiratie delen

Tijdens het eerste uur worden inspirerende teksten of citaten, telkens opgebouwd rond een centraal thema, afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. Ook andere zaken die je geraakt of geboeid hebben rond non-dualiteit kun je delen in de groep. Op die manier leren we van elkaars ervaringen zonder dat we verzanden in het uitwisselen van theoretische concepten. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.

Praktisch

Volgende bijeenkomsten: zondag 18 november, zondag 16 december (10u – 12u). Je bent welkom vanaf 9u30, we starten stipt om 10u.

Deelname: 5 euro per bijeenkomst (koffie en thee inbegrepen)

Inschrijven: vooraf via het contactformulier

Locatie: Hof van Watervliet – Oude Burg 27 – 8000 Brugge
(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>