arrow_drop_up arrow_drop_down
Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk | Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk

Zondag 22 december 2019 (10u - 12u)
Ipsoc gebouw - Kortrijk

Bewustzijn als enige werkelijkheid | Dit Moment

Thema 22/12: Bewustzijn als enige werkelijkheid

Een belangrijk aspect van non-dualiteit, is een fundamentele verschuiving van een materialistisch wereldbeeld naar een nieuw paradigma van Bewustzijn als fundamentele, onderliggende werkelijkheid, die de dualiteit van geest en materie overstijgt. Zeer verhelderend hierbij is de bekende metafoor van ‘de film en het scherm’ in het werk van Rupert Spira, die we diepgaand zullen bespreken. Hierbij gaan we steeds uit van onze concrete ervaring, niet van theoretische concepten. Deze sessie is gebaseerd op het werk van Rupert Spira, Krishna Menon, John Levy, Bernardo Kastrup en Jeff Carreira.
Begeleiding: Filip De Loof

Deelname: 10 euro

Inspiratiegroep Non-dualiteit - Samen stilte en inspiratie delen

Ben je geboeid door advaita, dzogchen, tao..., of door non-dualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten!


De bijeenkomsten zijn telkens opgebouwd rond een centraal thema. Tijdens het eerste uur worden inspirerende teksten of citaten afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. We brengen ook af en toe een geleide meditatie vanuit non-dualiteit. Doorheen het jaar komen diverse aspecten van het spiritueel pad aan bod, zoals stilte (meditatie), zelfonderzoek (wijsheid), belichaming (integratie).


Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. Ook andere zaken die je geraakt of geboeid hebben rond non-dualiteit kun je delen in de groep. Op die manier leren we van elkaars ervaringen zonder dat we verzanden in het uitwisselen van theoretische concepten. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.


De Inspiratiegroep Non-dualiteit komt op regelmatige basis samen in Brugge en Kortrijk. De data worden steeds bekendgemaakt op de website of in de maandelijkse nieuwsbrief van Dit Moment.


Praktisch

Volgende bijeenkomst in Kortrijk: zondag 22 december 2019 (10u - 12u) 

De data in Brugge vind je op de pagina Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge >>>

Deelnameprijs: 10 euro (koffie/thee voor en na de sessie inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u45. We starten stipt om 10u.

Locatie: Ipsoc/SAW-gebouw op de campus van de Vives-hogeschool in Kortrijk

De Vivescampus ligt langs de Doorniksesteenweg (nr. 145) maar het Ipsoc-gebouw (Sociaal-agogisch Werk) is het best bereikbaar langs de Sint-Denijseweg ter hoogte van nr. 1. Daar Parking 4 van de Vives-campus oprijden en binnengaan in het gebouw waar in blauwe letters Ipsoc boven de ingang staat. Iemand zal de glazen schuifdeur voor je openen.

Bekijk hier een plannetje van de locatie >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>