arrow_drop_up arrow_drop_down
Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk | Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk

Zondag 23 juni 2019 (10u - 12u)
Ipsoc gebouw - Kortrijk

Rupert Spira | Dit Moment

Thema: Wat rest is liefde (Rupert Spira)

In het boek 'Wat rest is liefde - Uitspraken over de essentie van non-dualiteit' van Rupert Spira worden de ongefundeerde ideeën en overtuigingen die we onvoorwaardelijk hebben aangenomen tot as verbrand. Zonder dat we het bewust in de gaten hebben, verspreidt het inzicht zich in ons en neemt het ons volledig in, niet met een beweging van het denken, maar in een golf van liefde. Want de liefde is in dit boek volop aanwezig. De liefde is zelfs de hoofdfiguur, want liefde is de kern van wat we zijn.

Introductie - meditatie op citaten - nabespreking (begeleiding: Bart Vandenbogaerde)

Inspiratiegroep Non-dualiteit - Samen stilte en inspiratie delen

Ben je geboeid door advaita, dzogchen, tao..., of door non-dualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten!


De bijeenkomsten zijn telkens opgebouwd rond een centraal thema. Tijdens het eerste uur worden inspirerende teksten of citaten afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. We brengen ook af en toe een geleide meditatie vanuit non-dualiteit. Doorheen het jaar komen diverse aspecten van het spiritueel pad aan bod, zoals stilte (meditatie), zelfonderzoek (wijsheid), belichaming (integratie).


Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. Ook andere zaken die je geraakt of geboeid hebben rond non-dualiteit kun je delen in de groep. Op die manier leren we van elkaars ervaringen zonder dat we verzanden in het uitwisselen van theoretische concepten. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.


De Inspiratiegroep Non-dualiteit komt op regelmatige basis samen in Brugge en Kortrijk. De data worden steeds bekendgemaakt op de website of in de maandelijkse nieuwsbrief van Dit Moment.


Praktisch

Volgende bijeenkomsten: zondagen 23 juni, 15 september, 22 december 2019 (10u - 12u)

Deelnameprijs: 5 euro (koffie/thee voor en na de sessie inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u45. We starten stipt om 10u.

Locatie: Ipsoc/SAW-gebouw op de campus van de Vives-hogeschool in Kortrijk

De Vivescampus ligt langs de Doorniksesteenweg (nr. 145) maar het Ipsoc-gebouw (Sociaal-agogisch Werk) is het best bereikbaar langs de Sint-Denijseweg ter hoogte van nr. 1. Daar Parking 4 van de Vives-campus oprijden en binnengaan in het gebouw waar in blauwe letters Ipsoc boven de ingang staat. Iemand zal de glazen schuifdeur voor je openen.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>