arrow_drop_up arrow_drop_down
Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk | Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk

Zondag 22 december 2019 (10u - 12u)

Thema: Mooji - Ontmoeting met je ware zelf
Ipsoc gebouw - Kortrijk

Mooji | Dit Moment

Thema 22/12: Mooji - Ontmoeting met je ware zelf

Mooji was een leerling van H.W.L. Poonja (Papaji). Hij groeide op in Jamaica en woonde sinds zijn 16e in Londen. Na zijn ontwaken en het verlies van zijn identiteit als persoon volgde hij een innerlijke roeping om zijn wijsheid te delen met iedereen die vrij wil zijn van de hypnose van de geconditioneerde geest. Mooji heeft een retraitecentrum in Portugal en geeft wereldwijd satsangs.

We starten deze bijeenkomst met een korte introductie over Mooji en hoe hij graag te werk gaat: de persoon eenvoudig maar toch scherpzinnig en erg direct in het vizier brengen en vervolgens wijzen op datgene wat de persoon in het vizier heeft. Daarna doen we 2 geleide meditaties bij wijze van beschouwend onderzoek van Mooji's aanpak. Achteraf is er tijd voor een kop koffie of thee en een kleine nabespreking.

Begeleiding: Steve Dubois

Deelname: 10 euro

Inspiratiegroep Non-dualiteit - Samen stilte en inspiratie delen

Ben je geboeid door advaita, dzogchen, zelfrealisatie..., of door non-dualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten!


De bijeenkomsten zijn telkens opgebouwd rond een centraal thema. Na een introductie worden inspirerende teksten of citaten afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. We brengen ook af en toe een geleide meditatie vanuit non-dualiteit. Doorheen het jaar komen diverse aspecten van het spiritueel pad aan bod, zoals stilte (meditatie), zelfonderzoek (wijsheid), belichaming (integratie).


Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. Ook andere zaken die je geraakt of geboeid hebben rond non-dualiteit kun je delen in de groep. Op die manier leren we van elkaars ervaringen zonder dat we verzanden in het uitwisselen van theoretische concepten. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.


Thema voor de bijeenkomst van 22/12: Adyashanti


De Inspiratiegroep Non-dualiteit komt op regelmatige basis samen in Brugge en Kortrijk. De data worden steeds bekendgemaakt op de website of in de maandelijkse nieuwsbrief van Dit Moment.


Praktisch

Volgende bijeenkomst in Kortrijk: zondag 22 december (10u - 12u) 

De data in Brugge vind je op de pagina Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge >>>

Deelnameprijs: 10 euro (koffie/thee/koekjes inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u45. We starten stipt om 10u.

Locatie: Ipsoc/SAW-gebouw op de campus van de Vives-hogeschool in Kortrijk

De Vivescampus ligt langs de Doorniksesteenweg (nr. 145) maar het Ipsoc-gebouw (Sociaal-agogisch Werk) is het best bereikbaar langs de Sint-Denijseweg ter hoogte van nr. 1. Daar Parking 4 van de Vives-campus oprijden en binnengaan in het gebouw waar in blauwe letters Ipsoc boven de ingang staat. Iemand zal de glazen schuifdeur voor je openen.

Bekijk hier een plannetje van de locatie >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>