Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Inspiratiegroep Non-dualiteit – Kortrijk

Eerste bijeenkomst:

Zondag 3/12 – Thema: David Carse – Perfect brilliant stillness
Introductie – meditatie op citaten – nabespreking (begeleiding: Filip)

David Carse - Perfect Brilliant Stillness | Dit MomentHet boek ‘Perfect Brilliant Stillness’ van David Carse is een heel aangrijpende, authentieke getuigenis van een plotseling, totaal en onomkeerbaar Ontwaken.

Om de cultuur van zijn Indiaanse voorouders beter te leren kennen, zocht David Carse medicijnmannen en sjamanen op in het diepe regenwoud van Ecuador. Maar wat in de jungle gebeurde was heel onverwacht en van een totaal andere orde: de illusie een ‘ik’, een ‘persoon’ te zijn werd plotseling volledig doorzien. ‘David’ kwam nooit meer terug uit de jungle, alles is Bewustzijn in actie, perfect, stralend Stil Zijn.

Om deze heftige omwenteling een plaats te kunnen geven, heeft hij zich achteraf grondig verdiept in de advaita traditie, waar hij voorheen niet mee vertrouwd was. Hij reisde een aantal keren naar India om Ramesh Balsekar op te zoeken.

Het boek bevat prachtige citaten van Nisargadatta, Ramana, Wei Wu Wei, Adyashanti, Zen meesters als Huang Po en vele anderen.

‘Perfect Brilliant Stillness’ is een zeer grondige en diepgaande bespreking van alle aspecten van Ontwaken, het lijkt wel of Carse alles in één keer tot op de bodem wou uitspitten. Het boek verdient zeker zijn plaats tussen de grote klassiekers van de advaita literatuur.

In een beknopte inleiding zal Filip de grote lijnen van het boek toelichten, daarna laten we korte citaten bezinken in lange stiltes. In Perfect, Brilliant Stillness.

Inspiratiegroep

Ben je geboeid door non-dualiteit, advaita of spiritualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten!

De groep is bewust niet gebonden aan één bepaalde leraar of traditie. We staan open voor elke bron van inspiratie die verwijst naar diezelfde universele non-duale wijsheid.

Samen stilte en inspiratie delen

Inspiratiegroep Non-dualiteit | Dit MomentTijdens het eerste uur worden inspirerende teksten of citaten afgewisseld met momenten van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. Of we beluisteren een opname van een geleide meditatie van advaita-leraren als Adyashanti, Rupert Spira… Ook een film over het thema non-dualiteit kan op het programma staan. Een zeer open formule dus waarbij de inbreng van de deelnemers steeds welkom is.

Vanaf 11u30 drinken we samen koffie of thee en wordt er gezellig nagepraat. Alles wat je geraakt of geboeid heeft rond non-dualiteit kun je delen in de groep. Op die manier leren we van elkaars ervaringen zonder dat we verzanden in het uitwisselen van theoretische concepten.

Praktisch

Wanneer? Zondag 3 december 2017 van 10u30 tot 12u30. Je bent welkom vanaf 10u15, we starten stipt om 10u30.

Deelname: 5 euro (koffie en thee inbegrepen)

Inschrijven: vooraf via het contactformulier

Locatie: Doorniksesteenweg 177 – 8500 Kortrijk
(let op: tik in gps nr. 197 ipv 177 in, parkeer langs de straat en loop het weggetje naast café ‘Chips’ in tot je links – achter enkele garageboxen – een blauw geschilderd huis ziet)