arrow_drop_up arrow_drop_down
Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk | Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk

Zondag 15 september 2019 (10u - 12u)
Ipsoc gebouw - Kortrijk

Hart Sutra | Dit Moment

Thema 15/9: De Hart Sutra, non-dualiteit in het boeddhisme

Non-dualiteit wordt vaak in verband gebracht met advaita maar ook het boeddhisme kent een zeer grote rijkdom aan non-dualiteit, die niet altijd zo goed gekend is. In een poging om die rijkdom aan te boren, vertrekken we in deze inspiratiegroep van de hart sutra (ook wel de wijsheid sutra genoemd), waarin de kern van de non-dualistische wijsheid van de boeddha is opgenomen. In de introductie zullen we een paar zinnetjes van die sutra nader bekijken, zodat we ze in de meditatie achteraf nog dieper op ons kunnen laten inwerken. We sluiten af met een nabespreking. (begeleiding: Steve Dubois)

Inspiratiegroep Non-dualiteit - Samen stilte en inspiratie delen

Ben je geboeid door advaita, dzogchen, tao..., of door non-dualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten!


De bijeenkomsten zijn telkens opgebouwd rond een centraal thema. Tijdens het eerste uur worden inspirerende teksten of citaten afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. We brengen ook af en toe een geleide meditatie vanuit non-dualiteit. Doorheen het jaar komen diverse aspecten van het spiritueel pad aan bod, zoals stilte (meditatie), zelfonderzoek (wijsheid), belichaming (integratie).


Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. Ook andere zaken die je geraakt of geboeid hebben rond non-dualiteit kun je delen in de groep. Op die manier leren we van elkaars ervaringen zonder dat we verzanden in het uitwisselen van theoretische concepten. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.


De Inspiratiegroep Non-dualiteit komt op regelmatige basis samen in Brugge en Kortrijk. De data worden steeds bekendgemaakt op de website of in de maandelijkse nieuwsbrief van Dit Moment.


Praktisch

Volgende bijeenkomsten in Kortrijk: zondagen 15 september, 22 december 2019 (10u - 12u)

De data in Brugge vind je op de pagina Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge >>>

Deelnameprijs: 5 euro (koffie/thee voor en na de sessie inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u45. We starten stipt om 10u.

Locatie: Ipsoc/SAW-gebouw op de campus van de Vives-hogeschool in Kortrijk

De Vivescampus ligt langs de Doorniksesteenweg (nr. 145) maar het Ipsoc-gebouw (Sociaal-agogisch Werk) is het best bereikbaar langs de Sint-Denijseweg ter hoogte van nr. 1. Daar Parking 4 van de Vives-campus oprijden en binnengaan in het gebouw waar in blauwe letters Ipsoc boven de ingang staat. Iemand zal de glazen schuifdeur voor je openen.

Bekijk hier een plannetje van de locatie >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>