arrow_drop_up arrow_drop_down
Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge| Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge

Zondag 29 september 2019 (10u - 12u)
Osteopathiecentrum OMED - Werfstraat 15 A - Brugge

Dzogchen - Longchenpa | Dit Moment

Thema 29/9: Radicale Dzogchen (Longchenpa)

Dzogchen, of de "Grote Perfectie" wordt terecht door velen als de meest non-dualistische traditie van het Boeddhisme beschouwd. Longchenpa (Longchen Rabjampa, 1308 - 1364), een van de bekendste leraren in deze traditie, slaagde erin de scherpe essentie van Dzogchen in zijn naaktheid aan te wijzen, ontdaan van heel wat culturele en zelfs boeddhistische elementen. Na een korte introductie van de radicale manier waarop Longchenpa ons met Dzogchen in contact brengt, laten we een aantal citaten van deze grootmeester op ons inwerken. Daarna is er ruimte voor nabeschouwing.  (begeleiding: Steve Dubois)

Inspiratiegroep Non-dualiteit - Samen stilte en inspiratie delen

Ben je geboeid door advaita, dzogchen, tao..., of door non-dualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten!


De bijeenkomsten zijn telkens opgebouwd rond een centraal thema. Tijdens het eerste uur worden inspirerende teksten of citaten afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. We brengen ook af en toe een geleide meditatie vanuit non-dualiteit. Doorheen het jaar komen diverse aspecten van het spiritueel pad aan bod, zoals stilte (meditatie), zelfonderzoek (wijsheid), belichaming (integratie).


Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. Ook andere zaken die je geraakt of geboeid hebben rond non-dualiteit kun je delen in de groep. Op die manier leren we van elkaars ervaringen zonder dat we verzanden in het uitwisselen van theoretische concepten. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.


De Inspiratiegroep Non-dualiteit komt op regelmatige basis samen in Brugge en Kortrijk. De data worden steeds bekendgemaakt op de website of in de maandelijkse nieuwsbrief van Dit Moment.


Praktisch

Volgende data in Brugge: zondagen 29 sep, 13 okt, 15 dec 2019 (10u - 12u)

De data in Kortrijk vind je op de pagina Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk >>>

Deelnameprijs: 5 euro (koffie/thee inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u45. We starten stipt om 10u.

Kledij: voorzie best warme sokken of pantoffels, de schoenen worden uitgedaan bij het binnenkomen

Locatie: Osteopathiecentrum OMED - Werfstraat 15 A - Brugge (vlakbij de Ezelpoort)
Je kunt gemakkelijk gratis parkeren in buurt, maar vergeet je blauwe schijf niet te leggen!

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>