Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge| Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge

Zondag 14 april 2019 (10u - 12u)
Hof van Watervliet - Brugge

Hans Laurentius | Dit Moment

Thema: Hans Laurentius - Een handvol scherven (2019)

Na het verschijnen van ‘Rozengeur en Prikkeldraad’ in 2014 en ‘Olie op het Vuur’ in 2016 is er nu het derde boek van Hans Laurentius in wat voelt als een trilogie met allerhande notities omtrent spiritueel ontwaken. ‘Een handvol scherven’ deze keer, met als ondertitel ‘oftewel wat je niet niet horen wil’. En daarmee is de toon meteen gezet: Hans gaat verder in op bepaalde thema’s in z’n vertrouwde compromisloze stijl, met hier en daar een kwinkslag en wat scherpe, uitdagende humor. Werkelijk ontwaken is radicaal en niet zomaar gezellig spiritueel bezig blijven. Tere spirituele ‘ikjes’ kunnen zich beter onthouden. Waarheid is van nature radicaal. Waarheid is niet voor watjes en wie iets anders wil (en dat is prima) blijft beter bij Hans uit de buurt. In deze sessie gaan we als dappere spirituele krijgers enkele scherven te lijf.


Begeleiding: Filip De Loof

Inspiratiegroep Non-dualiteit - Samen stilte en inspiratie delen

Ben je geboeid door advaita, dzogchen, tao..., of door non-dualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten!


Tijdens het eerste uur worden inspirerende teksten of citaten, telkens opgebouwd rond een centraal thema, afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. We brengen ook af en toe een geleide meditatie vanuit non-dualiteit.


Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. Ook andere zaken die je geraakt of geboeid hebben rond non-dualiteit kun je delen in de groep. Op die manier leren we van elkaars ervaringen zonder dat we verzanden in het uitwisselen van theoretische concepten. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.


De Inspiratiegroep Non-dualiteit komt op regelmatige basis samen in Brugge en Kortrijk. De data worden steeds bekendgemaakt op de website of in de maandelijkse nieuwsbrief van Dit Moment.


Praktisch

Volgende bijeenkomst: zondag 14 april 2019 (10u - 12u)

Deelnameprijs: 5 euro (koffie/thee voor en na de sessie inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u30. We starten stipt om 10u.

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge

(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>