arrow_drop_up arrow_drop_down
Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge| Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge

Zondag 25 augustus 2019 (10u - 12u)
Hof van Watervliet - Brugge

Rupert Spira | Dit Moment

Thema 25/8: Bewustzijn als enige werkelijkheid

Een belangrijk aspect van non-dualiteit, is een fundamentele verschuiving van een materialistisch wereldbeeld naar een nieuw paradigma van Bewustzijn als fundamentele, onderliggende werkelijkheid, die de dualiteit van geest en materie overstijgt. Zeer verhelderend hierbij is de bekende metafoor van ‘de film en het scherm’ in het werk van Rupert Spira, die we diepgaand zullen bespreken. Hierbij gaan we steeds uit van onze concrete ervaring, niet van theoretische concepten. Deze sessie is gebaseerd op het werk van Rupert Spira, Krishna Menon, John Levy, Bernardo Kastrup en Jeff Carreira.  (begeleiding: Filip De Loof)

Inspiratiegroep Non-dualiteit - Samen stilte en inspiratie delen

Ben je geboeid door advaita, dzogchen, tao..., of door non-dualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten!


De bijeenkomsten zijn telkens opgebouwd rond een centraal thema. Tijdens het eerste uur worden inspirerende teksten of citaten afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. We brengen ook af en toe een geleide meditatie vanuit non-dualiteit. Doorheen het jaar komen diverse aspecten van het spiritueel pad aan bod, zoals stilte (meditatie), zelfonderzoek (wijsheid), belichaming (integratie).


Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. Ook andere zaken die je geraakt of geboeid hebben rond non-dualiteit kun je delen in de groep. Op die manier leren we van elkaars ervaringen zonder dat we verzanden in het uitwisselen van theoretische concepten. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.


De Inspiratiegroep Non-dualiteit komt op regelmatige basis samen in Brugge en Kortrijk. De data worden steeds bekendgemaakt op de website of in de maandelijkse nieuwsbrief van Dit Moment.


Praktisch

Volgende data in Brugge: zondagen 25 aug, 29 sep, 13 okt, 17 nov, 15 dec 2019 (10u - 12u)

De data in Kortrijk vind je op de pagina Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk >>>

Deelnameprijs: 5 euro (koffie/thee voor en na de sessie inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u30. We starten stipt om 10u.

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge

(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>