arrow_drop_up arrow_drop_down
1 juni 2017 

Het huwelijk tussen hemel en aarde waarin het Zelf in alles wordt herkend (Sharlih)

Laat het Licht van je Bewustzijn schijnen op het gevoel – de energiepool – in je lichaam. Dan ontmoet het kennende, mannelijke principe – dat is de statische kant van Bewustzijn – het gevoelsmatige vrouwelijke, het dynamische principe.

De polariteit verdwijnt en het licht blijft branden als de geblokkeerde ladingen zijn opgelost en de plus- en minpool elkaar hebben gevonden. Ze zijn nooit echt van elkaar gescheiden geweest. De onechte, dualistische overtuigingen en gevoelens hebben de helderheid van dat Bewuste Zijn ogenschijnlijk gedimd.

Wijsheid en Liefde

Sharlih - www.sharlih.nl |Dit MomentMaar de enige zekerheid die er is, is al in je gelegd. Ze was altijd al onverborgen aanwezig. Het is de gevoelsmatige kennis dat je bestaat, je meest intieme ervaring. Geen ervaring van iets, maar het ervaren van je eigen, bewuste Wezen, en daar is niets persoonlijks aan. Want zelfs de stoel waarop je zit, is jouw eigen ervaring van die Aanwezigheid. En ook een vibratie in die Aanwezigheid. Die eeuwig zelfbewust is.

Of die onbegrensde aanwezigheid nu ingekleurd wordt door objecten of ervaringen, ze kent nooit iets anders dan Zichzelf, omdat alles vanuit Zichzelf gecreƫerd wordt.

De beperkte visie van Bewustzijn als een lichaam met denkvermogen verdampt als Wijsheid en Liefde elkaar gevonden hebben. Het is dat Huwelijk tussen hemel en aarde waarin het Zelf als onbegrensde, stille Vrede – die nooit werkelijk verborgen was – wordt herkend in alles en iedereen.

Zo puur en absoluut onaangetast,
werd het nooit geboren;
het kent geen dood.
Geen begin, geen einde.
Was altijd al hier.
Zo open, zo bloot.

Sharlih in ‘Onverborgen Werkelijkheid’ (artikel in InZicht – tijdschrift voor Non-dualiteit en Zelfonderzoek, mei 2017)

roukan
Reactie plaatsen

Een activiteit volgen?

Bekijk onze agendapagina