Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Activiteiten Lichaamsbewustzijn

Klankschalen – Rusten in de kern van onszelf

Volgende datum: zondag 10 december (10u-12u)

Klankschalen ligconcert | Dit MomentEen uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. We worden ons gevoelsmatig bewust van enerzijds fysieke, emotionele en mentale processen en anderzijds van het hele energetische gebeuren.

Leren luisteren – met open aandacht – onbevooroordeeld, observeren, bewust worden van wat er precies gebeurt – van wat zich precies aandient en dit op steeds subtielere niveaus – opent de poort naar onze wezenlijke kern. Door steeds verder weg te zinken in de echte Stilte worden we ons voelbaar bewust van de Leegte, de essentie, van dat wat we in werkelijkheid zijn.

We starten met enkele eenvoudige begeleide gewaarzijnsoefeningen zittend op een stoel, tijdens het tweede gedeelte laten we ons liggend meevoeren door de klanken.

Begeleiding: Ann Cornilly

Ann Cornilly is van basisopleiding maatschappelijk assistente. Ze werkt reeds meer dan 15 jaar met klankschalen, is yogadocente en volgde diverse opleidingen en bijscholingen. Haar eigen weg van zoeken ‘naar’ zichzelf werd gaandeweg een onderzoeken ‘van’ zichzelf. Ze kwam in contact met yoga, zenmeditatie en later met non-dualiteit. Douwe Tiemersma († 2013) was hierbij haar leraar. Zelfonderzoek, waarbij de eigen ervaring centraal staat, vormt de basis van haar werk.

Activiteiten Lichaamsbewustzijn

In de meditatieve sessies rond lichaamsbewustzijn richten we ons op het voelen van wat hier en nu aanwezig is in en rondom ons. We worden ons meer bewust van de energetische dimensie voorbij de fysieke gewaarwordingen (wat Eckhart Tolle het energielichaam noemt). Zo bevrijden we de aandacht uit de greep van het denken. Die gaat dan vanzelf rusten in zijn natuurlijke staat van open, onbegrensd bewustzijn.

‘There is in the body a current of energy, affection and intelligence, which guides, maintains and energizes the body. Discover that current and stay with it.’
Sri Nisargadatta Maharaj

Praktisch

Volgende datum: zondag 10 december (10u tot 12u).
Je bent welkom vanaf 9u30, we starten stipt om 10u.

Deelname: 10 euro (koffie/thee voor en na de sessie inbegrepen)

Inschrijven: vooraf via het contactformulier

Kledij: soepele kledij, warme sokken

Meebrengen:
Matjes zijn ter plaatse aanwezig. Breng liefst een badhanddoek of deken mee.

Locatie: Hof van Watervliet – Oude Burg 27 – 8000 Brugge
(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Luisteren naar het energielichaam

Doordat we meestal leven in het hoofd, in een wereld van begrippen en gedachten, is ook het lichaam een gedachte geworden in plaats van iets levends, iets dat werkelijk gevoeld wordt.

Door vanuit een open aandacht en een open hart te ‘luisteren’ naar wat zich binnen ons lichaam afspeelt, herkennen we overbodige spierspanning en de reacties van het denken. Hierdoor herstellen we het gevoelscontact met patronen en weerstand, waardoor energie zich kan bevrijden.

Door in aandacht te zijn is er geen oordeel of ingrijpen, door te werken met het tastgevoel worden de begrippen ruimte en leegte wezenlijk. Het verstand, de geest, het lichaam, de energie, jij en de wereld, alles is bewustzijn en een perfecte eenheid.

Het belangrijkste is dat je voelt wat er in het nú is. Het bijzondere vind ik dat wanneer je niets doet en wacht, het voelen vanzelf naar je toe komt. Dan is het een werkelijk voelen, zonder plaatjes en ideeën over wat je zou moeten voelen, maar is het voelen van het hier en nu.

Wanneer ik helemaal in dit voelen ben, kom ik iedere keer weer tot de prachtige realisatie dat ik me hierdoor rustiger, meer ontspannen en in balans voel en er een diep gevoel van tevredenheid door mij heen stroomt. Het voelen is voor mij de poort om tot een dieper bewustzijn te komen. Bewustzijn van wie ik ben, wat mijn patronen zijn, welke angsten van invloed zijn op mijn leven.

(Inge de Glopper)