arrow_drop_up arrow_drop_down
Embodied satsang - Ferry Maidman | Dit Moment

Embodied satsang

Ferry Maidman

Zondag 24 november 2019 (13u30 - 17u)
Hof van Watervliet - Brugge


Laat het streven naar iets anders los en de persoon is weg of vrij.
Wat overblijft is ervaren. Dat is eenheid.

Ik zie mijn manier van satsang geven als technisch lichamelijk. Vandaar de naam Embodied Satsang. Het zoeken komt voort uit een gesloten denkkader. Door de sensaties in het lichaam te betrekken ontstaat er wezenlijk inzicht. Het is niet de bekende satsang met vraag en antwoord, eerder een extreme overgave aan het moment, de intelligentie van de groep en je innerlijke leraar. Het kan verwarrend, pijnlijk, chaotisch en stil zijn. Jij maakt je eigen lessen en ik breng de aandacht steeds weer naar de essentie.


Het gevoelsidee niet verlicht te zijn komt meestal voort uit het idealiseren van hoe je zou moeten zijn als verlicht persoon. Door in te zien dat alles al compleet is zoals het NU is ontstaat het inzicht dat verlicht zijn er al altijd al was. Door de wetmatigheden van de persoon (lichaam, denken en voelen) te kennen ontstaat vrijheid ervan. De persoon is voor mij net zo echt als de realisatie dat ik bewustzijn ben. Het ontkennen van de persoonlijkheid leidt naar verwarring en houdt de zoektocht in stand. 


We beginnen de sessie met een kwartier (verbonden) ademwerk. Extra zuurstof ontspant de spieren, geeft ruimte aan het voelen en geeft een helder bewustzijn.


Ik besteed veel aandacht aan het begrip en de ervaring van Essentie. Dit zijn ervaringen van liefde, aanwezigheid, ruimte, leegte, kracht, stilte, helderheid, etc. Door steeds weer terug te keren naar deze conceptloze (non-duale) ervaring wordt alles helder. Deze eenvoudige actieve beoefening smelt uiteindelijk in de realisatie van wat je werkelijk bent. Dat is het ultieme geluk.


Daarnaast werk ik met een lichamelijke techniek die ik Focussen naar Essentie heb genoemd. Dit betekent dat voelen van lichamelijke sensaties en het groepsproces worden meegenomen in de sessies.


Verwarring over Zelfrealisatie komt voort uit de beperktheid van het denken en het idealiseren van het begrip. Door voortdurend innerlijk hallo of ja te zeggen tegen de ervaring van dit moment stoppen alle vragen en smelt vroeg of laat het denken in onmiddellijke oneindigheid.

Jan Kersschot - Dit Moment

Ferry Maidman

Mijn naam is Ferry Maidman en ik ben geboren in 1966 te Ede. Tijdens mijn tienerjaren raakte ik geïnteresseerd in psychologie, vanuit een gevoel van gemis in de kern van mijn leven.  In mijn dertiger jaren kwam ik in contact met Focussen van Eugene Gendlin, het werk van AH Almaas en allerlei ander (vooral lichamelijk) zelfonderzoekswerk. De ontmoeting met spiritueel leraren Isaac Shapiro en Prajnaparamita gaf mij de oplossing voor het gevoel van gemis; Zelfrealisatie. Dit is vanaf die tijd de rode draad in mijn leven geworden. 


Rond mijn vijfendertigste heb ik me omgeschoold tot psychiatrisch verpleegkundige en ben gaan werken met psychiatrisch gehandicapte gedetineerden en later met dak- en thuisloze mensen. Met deze doelgroep heb ik me altijd thuis gevoeld. De rauwe echtheid en de eenvoud van hun levensstijl raken mij altijd in mijn hart.


Twijfelloze Zelfrealisatie gebeurde rond mijn veertigste levensjaar. Het boek I am That speelde daar een belangrijke rol in. Het diepe gemis en daarmee het zoeken stopte. Mijn dagelijkse leven bleef precies hetzelfde maar de dramatische lading verdween eruit. Er is geen identificatie meer met alles wat ik ervaar. 


Ik ben groepen gaan geven met Focussen en non-duale Essentie als kern en inmiddels heb ik een tweede werkvorm ontwikkeld die ik AuthenticiteitCirkel noem. Het is een integratie van alles wat ik heb ervaren (lichaamswerk, therapie, groepen, non-duale teachings, etc.). In Embodied Satsang richt ik de aandacht op Ontwaking en gebruik ik voorgaande technieken. Ik heb mijn kennis en ervaring op gebied van bewustwording ook vertaald naar een product voor de hulpverlening; herstelgericht luisteren. Hiermee breng ik de kracht van aanwezigheid en contact in het werk tot leven.


Bekijk ook de website van Ferry Maidman >>>

Praktisch

Datum: zondag 24 november 2019 (13u30 - 17u)

Deelnameprijs: 25 euro (koffie/thee/koekjes inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 13u. We starten stipt om 13u30.

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge

(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>