arrow_drop_up arrow_drop_down
Djihi Marianne | Dit Moment

Meditatief zelfonderzoek

Online meditatie met Djihi Marianne


Zondag 12/7 (10u-11u)

Online via Zoom


Is daar iemand?

Het zoeken beëindigen via meditatie

Meditatieve begeleide samenkomst via Zoom.


Aandacht is een waardevolle sleutel om de waarheid van de non-dualiteit rechtstreeks te ervaren. Gewoonlijk wordt onze aandacht continu in beslag genomen. We worden ons voortdurend gewaar van bewegingen, geluiden, prikkels en indrukken. Wat gebeurt er als we het gewaarzijn richten op waar het vandaan komt? Als het terugkeert naar de bron en op die manier vrij wordt?


Dit kunnen we ervaren tijdens de meditatie. Wanneer we ons niet langer bemoeien met mentale activiteiten gebeurt er iets. We beginnen ons meer te ontspannen. Geleidelijk aan nemen we interne gevoelsbelevingen waar. Dit is subtieler dan de materie. De bewegingen en referenties, zoals verbeelding, fantasie of het geheugen gaan aan ons voorbij. Er komt lege ruimte en verstilling voor in de plaats. Er ontstaat een ervaren en kennen dat uiteindelijk niet te benoemen is. Wat rest, is gewaarzijn zonder subject en object. De verschijnselen doen zich voor in het ruimtelijke bewustzijn.  


Durf je je over te geven aan het lege ruimtelijke, zonder begin of einde? Wie ben je dan nog? Is daar nog iemand? 


Djihi Marianne | Dit Moment

Djihi Marianne

Djihi Marianne van de Wetering is sinds 1986 yoga- en meditatieleraar. In 1988 raakte ze geboeid door de advaita traditie en vond haar bestemming in het onderricht van Jean Klein en het  Kashmir Shaivisme. In haar centrum in Rotterdam geeft ze workshops en yogaopleiding en daarnaast houdt ze ook satsang en stilteretraites. Ze is auteur van het boekje 'De Tuin van Stilte' en van diverse artikelen voor het tijdschrift Inzicht. Haar voornaamste inspiratiebronnen zijn  Ramana Maharsi, Jean Klein, Sri Nisargadata en AH Almaas. Zij verbindt oude klassieke wijsheden met de hedendaagse spirituele psychologie van Ken Wilber en Almaas.

Praktisch

Datum: zondag 12/7/2020 (10u-11u)

Deelnameprijs: gratis (voor abonnees op de maandelijkse nieuwsbrief van Dit Moment)

Inschrijven: via ons contactformulier >>>. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging met daarin de verdere gegevens voor de online bijeenkomst.