arrow_drop_up arrow_drop_down
27 februari 2015 

De stilte van niet-doen

En juist in de stilte van niet-doen, in de aanvaarding van niet-weten, vond ik definitief mijn grond, de onbeweeglijke waarheid, het stille kennende Gewaarzijn dat ik ben, en dat zich – onbeholpen – als volg laat beschrijven: “Ik hoef nergens heen en niets te doen, want ik ben Het! Ik ben de ‘achtergrond’, Zijn, de grond, dat wat weet, ziet en ervaart.

Het is niet gescheiden van wat het ziet en ervaart, zoals er ook geen scheiding is tussen de spiegel en de beelden die daarin verschijnen.

Er valt niets te bereiken, alleen te realiseren

Toch word Ik niet in het minst geraakt door de beelden die in Mij verschijnen. Alle beelden die in Mij verschijnen zijn een uitdrukking van het kennende Bewustzijn dat Ik ben. Als ik niet langer kijk, verdwijnt het beeld zonder een spoor achter te laten. En dan verdwijnt ook de spiegel en rest alleen Leegte, niet-bestaan.

Ik, de spiegel, laat toe, geef ruimte, volg het spel van de beelden en grijp nooit in, want de enige betekenis van de beelden is hun weerspiegeling van Mij. Ze hebben geen intrinsieke betekenis. Zo creëer ik in tijdloos Nu, met geen ander doel dan dat.

Iedere poging om deze realisatie bereiken staat dat bereiken in de weg. Ik ben het al – iedereen is het al – dus er valt niets te bereiken, alleen te realiseren.”

(…)

Non-duale coaching en therapie

De non-duale visie op coaching en therapie is gebaseerd op de waarheid dat alles een uitdrukking is van de grond, van non-duaal Bewustzijn. Alle gedachten en gevoelens over onszelf, over anderen, alle overtuigingen en angsten van het ego, de gedachtepatronen en het disfunctionele gedrag waar datzelfde ego zo graag van af wil, zijn net zulke uitdrukkingen van Zijn als de sterren aan de hemel, een zonsondergang of een helder inzicht in de reden van het bestaan.

Alles maakt deel uit van de tijdloze schepping, alles is vormgegeven Leegte en daarom heilig. Niets hoeft weg of anders, alles is perfect zoals het is, precies omdat het is.

Alexander Zöllner in ‘De volledige aanvaarding van ‘ik’ luidt de bevrijding ervan in’ (artikel in InZicht van september 2014)

Bekijk ook dit filmpje met Alexander over Het oplossen van Ego:

 

Reactie plaatsen

Een activiteit volgen?

Bekijk onze agendapagina