Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Leegte?

zonopkomst (c) theodora dorjan-photography

Er gebeurt veel in ons leven, er is altijd wel iets wat onze aandacht vraagt. We zijn niet gewend om zo maar eens zonder reden uit het raam te kijken als er niets langskomt waar we in geïnteresseerd zijn. En wie gaat er wel eens buiten zitten zonder doel om zomaar eens naar de open hemel te kijken? Die open, lege ruimte gaat gauw vervelen als er geen bijzondere dingen in verschijnen. Die ene, vormloze, stille, open Onmetelijkheid die de ruimte biedt aan het hele universum is niet bijzonder interessant voor het denken dat zelf altijd in beweging is. Het heeft wel iets beters te doen dan te niksen.

Lees meer

Angst is gefixeerde energie

flowerbird | Dit Moment

Wees je ervan bewust dat angst niet iets is om angstig van te worden. Het woord 'angst' heeft kracht. Zodra je het uitspreekt, veroorzaakt het neuro-chemische veranderingen. Houd je je niet langer bezig met het begrip 'angst', dan heb je alleen nog te maken met de waarneming, het gevoel. Wanneer je aan iets een naam geeft, keer je je af van hoe het is in zijn naaktheid en bedek je het met al de kledingstukken van het geheugen.

Lees meer

Menselijkheid

Drowning (c) Phoebe Dill | Dit Moment

Wat je in de oefening waarschijnlijk hebt ontdekt is dat jij niet te vinden bent. Er is geen ‘jij’. Dat kan schokkend en desillusionerend zijn. Daarom wil ik snel met je kijken naar het voertuig waarmee je in deze realiteit zit. Want of die ‘ik’, deze realiteit en dit lichaam nu illusie is of niet, we ervaren hem wel. En dat is natuurlijk niet voor niets. We hebben zelf de keuze gemaakt om hier te zijn. Dus laten we ook de lol daarvan in gaan zien… En dat wat nodig is om je vrij te voelen.

Lees meer

Spirituele vrijheid is niet te koop

Be Kind (c)Moyan Brenn

Laten we ervan uitgaan dat we onze ware Natuur gezien hebben. Wel, wat kunnen daar nu mee aanvangen? In tegenstelling tot wat we meestal denken, gaat het bij deze Bevrijding niet om het bereiken van een spiritueel doel. Het is niet zoals een pad dat ons naar de top van de berg moet brengen. Het is geen ontdekking van een bijzondere gave, en ook niet het streven naar een of andere hogere bewustzijnstoestand. Waar het om gaat is een herkenning van wat we ZIJN.

Lees meer

Alles is stilte

Bridge of Time | Dit Moment

Alle denkactiviteit die zich afspeelt uit naam van het ego heeft uiteindelijk maar één oogmerk, het vinden van geluk. De hardnekkige misvatting dat dit geluk besloten ligt in dingen buiten onszelf en dat we via het denken tot dat geluk kunnen komen, ligt ten grondslag aan onze verslaving aan het denken.

Lees meer

De Living Inquiries van Scott Kiloby

Living inquiries - Scott Kiloby | Dit Moment

Velen onder ons zijn op zoek naar geluk, of willen in ieder geval minder stress, minder angst, minder verslavingen of conflicten. De strijd met problemen en moeilijkheden voelt soms loodzwaar en het leven kan pijnlijk en behoorlijk uitdagend zijn. Ook blijven we vaak steeds opnieuw zoeken naar iets beters en zijn we nooit tevreden met het leven zoals het is.

Lees meer

Onvoorwaardelijk Gelukkig Zijn

Armelle Six 2016 | Dit Moment

De Belgische Armelle Six reist de wereld rond om te praten over haar grote passie, de aanwezigheid die we zijn en de mogelijkheid onvoorwaardelijk gelukkig te zijn, ongeacht de omstandigheden in ons leven. Ze brengt een zeer heldere boodschap die voor iedereen toegankelijk is.

Lees meer

Pagina 1 van 812345...Minst recente »