Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Activiteiten Non-dualiteit Vlaanderen

Klankschalen – Rusten in de kern van onszelf
Zondag 22 oktober 2017 (10u-12u)

Klankschalen ligconcert | Dit MomentEen uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. We richten ons op de kern van wie we zijn en laten de identificatie met beperkende zelfbeelden los. Door steeds verder weg te zinken in de echte Stilte worden we ons voelbaar bewust van de Leegte, de essentie, van dat wat we in wezen zijn.
Meer info en inschrijven >>>

Meditatieworkshop: Ontspanning is wat je bent
Zondag 29 oktober 2017 (10u-12u30)

David Demets - 200x200 | Dit MomentTijdens deze meditatieworkshop met David Demets krijgt het denken slechts een bijrolletje. We verschuiven de focus naar ervaren, met meditatie, gesprekken, lichte beweging en ontspanning. Waar de geest ook naartoe wil, hoe goed of slecht hij alles ook vindt, jij kunt telkens terugkeren naar je directe ervaring en daarop leren vertrouwen. Zo laat je de identificatie met lichaam, geest, gevoelens en zelfs bewustzijn meer en meer los. Je hoeft het niet eens te begrijpen…
Meer info en inschrijven >>>

Inspiratiegroep Non-dualiteit
Volgende datum: zo 19 november 2017 (10u-12u)

Thema: Bhakti of liefdevolle devotie
Douwe Tiemersma | Dit MomentIn deze meditatie gebaseerd op Douwe Tiemersma wordt de nadruk gelegd op het ‘open’ komen op gevoelsmatig niveau. We zakken van het hoofd richting de hartstreek, waar het gevoelsmatige heel sterk aanwezig is. De plaats van je eigen ik als waarnemer is vrij hoog in je hoofd. Wanneer je je werkelijk naar beneden laat zakken in de hartenergie komen hoofd en hart, bewustzijn en gevoel bij elkaar. In die gevoelsmatige sfeer ben je als bewust-zijn aanwezig, zonder grenzen, zonder beperkingen, oneindig.
Data Inspiratiegroep 2017: 19/11, 17/12
Meer info en inschrijven >>>

Satsang met Jan van den Oever
Zondag 26 november 2017 (10u30-17u)

Jan van den Oever | Dit MomentAl meer dan 25 jaar spreekt Jan van den Oever met grote passie over non-dualiteit, met nadruk op het aspect van de totale beschikbaarheid die we in werkelijkheid zijn voor alles wat zich voordoet – vreugde en verdriet, succes en falen, en alles wat daartussen ligt. Hij spreekt zijn eigen waarheid, maar die waarheid kan altijd herkend worden als iets wat je zelf allang weet.
Tijdens deze bijeenkomst daal je samen met Jan af in de totale kwetsbaarheid die je in wezen bent. En hoewel dat soms heel pijnlijk kan zijn, herinnert hij je eraan dat het wel de zoete pijn is die je helpt om Thuis te komen.
Meer info en inschrijven >>>

Inspiratiegroep Non-dualiteit – Kortrijk
Zondag 3 december 2017 (10u30-12u30)

Thema: David Carse – Perfect Brilliant Stillness
David Carse - Perfect Brilliant Stillness - 200x200 | Dit MomentHet boek ‘Perfect Brilliant Stillness’ is een zeer grondige en diepgaande bespreking van alle aspecten van Ontwaken, het lijkt wel of David Carse alles in één keer tot op de bodem wou uitspitten. Het verdient ongetwijfeld zijn plaats tussen de grote klassiekers van de advaita literatuur. In een beknopte inleiding zal Filip de grote lijnen van het boek toelichten, daarna laten we korte citaten bezinken in lange stiltes. In Perfect, Brilliant Stillness.
Meer info en inschrijven >>>

Satsang met Jan Kersschot
Zondag 14 januari 2018 (10u-12u30)

Jan Kersschot 2017 - 600x600 | Dit MomentDe Belgische arts en beeldend kunstenaar Jan Kersschot (1960) werd beïnvloed door o.a. Alexander Smit en Douglas Harding, maar het waren vooral zijn ontmoetingen met Nathan Gill en Tony Parsons die het meest helderheid brachten. Hij schreef meerdere Engelstalige boeken over non-dualiteit die werden vertaald in meer dan vijf talen.
Jan geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland. Hij zegt, ‘Ik zelf heb niets bijzonders bereikt. Ik sta op spiritueel vlak niet hoger dan wie dan ook. Waar ik naar verwijs in mijn gesprekken is net datgene wat iedereen is. Mijn lezingen verwijzen niet naar het tijdelijke en het persoonlijke maar naar het universele. Niets of niemand wordt uitgesloten.’
Meer info en inschrijven >>>