arrow_drop_up arrow_drop_down

Agenda Activiteiten Non-dualiteit

Erik van Zuydam | Dit Moment

Non-dualiteit praktisch benaderd

Bijeenkomst met Erik van Zuydam

Zondag 19 mei 2019 (10u-16u30)

Tijdens deze bijeenkomst laat Erik van Zuydam ons helder kijken naar de denker en de eindeloze maalstroom van het verstand. Als we bereid zijn dieper te kijken, ontdekken we een heel andere dimensie van zijn, een thuisbasis van rust waarin onze aandacht vrij en beschikbaar is. Een stille aanwezigheid en een radicale verschuiving van perspectief. Van onrust naar rust, van verwarring naar helderheid, van illusie naar werkelijkheid.

Ontspannen in de kern van onszelf - meditatie en klankschalen | Dit Moment

Ontspannen in de kern van onszelf

Zondag 16 juni 2019 (10u-12u)

Meditatie en klankschalen

Een uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. We richten ons op de kern van wie we zijn en laten de identificatie met beperkende zelfbeelden los. Via begeleide meditatie, energetische gewaarzijnsoefeningen en klankschalen zinken we steeds verder weg in de echte Stilte en worden we ons voelbaar bewust van de Leegte, de essentie, van dat wat we in wezen zijn. (begeleiding: Ann Cornilly)

Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk

Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk

Zondag 23 juni 2019 (10u-12u)

Thema voor deze bijeenkomst: Wat rest is liefde (Rupert Spira)

Ben je geboeid door advaita, dzogchen, tao..., of door non-dualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten! Tijdens het eerste uur worden inspirerende teksten of citaten, telkens opgebouwd rond een centraal thema, afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. We brengen ook af en toe een geleide meditatie vanuit non-dualiteit. Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. (begeleiding: Bart Vandenbogaerde)

Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge | Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge

Zondag 30 juni 2019 (10u-12u)

Thema voor deze bijeenkomst: Nisargadatta Maharaj

Ben je geboeid door advaita, dzogchen, tao..., of door non-dualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten! Tijdens het eerste uur worden inspirerende teksten of citaten, telkens opgebouwd rond een centraal thema, afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. We brengen ook af en toe een geleide meditatie vanuit non-dualiteit. Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. (begeleiding: Filip De Loof)

Aanwezig bij jezelf - meditatie | Dit Moment

Aanwezig bij jezelf - Meditatie

Zondag 14 juli 2019 (10u-12u)

Tijdens deze bijeenkomst worden we ons via de weg van meditatie meer bewust van wat zich in en rondom ons afspeelt, onze gedachten, lichamelijke gewaarwordingen, omgeving... Meditatie is een weg naar 'thuiskomen bij onszelf', naar verbinding met onze wezenlijke kern en onze natuurlijke openheid en rust. Vanuit deze pure ervaring, waarin we ons helemaal veilig en rustig voelen, kan oude pijn losgelaten worden en kunnen we meer inzicht krijgen in wie we werkelijk zijn. (begeleiding: Koen Lootens)
Olette Luitwieler | Dit Moment

Aandacht en Non-dualiteit

Bijeenkomst met Olette Luitwieler

Zondag 22 september 2019 (13u30-17u)

De kracht van aandacht is groot. Met je aandacht creĆ«er je je wereld. Daarom is het belangrijk om te ontdekken waar jij je aandacht naartoe brengt en in hoeverre jij daar zelf invloed op hebt. 

Deze middag gaan we kijken of we onze aandacht naar binnen kunnen brengen om het wonder dat we werkelijk zijn in het licht te zetten. Dit zullen we doen aan de hand van geleide meditatie, oefeningen en interactie.