Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Activiteiten Non-dualiteit Vlaanderen

Inspiratiegroep Non-dualiteit
Volgende datum: zo 20 augustus 2017

Thema: Sharlih - Onverborgen Werkelijkheid
(introductie, meditatie op citaten uit het boek en nabespreking - begeleiding: Filip)

Onverborgen Werkelijkheid - Sharlih | Dit MomentIn dit boek kun je lezen hoe je de door het ego opgeworpen muren van verzet tegen het leven kunt afbreken. Als fictieve denkbeelden zijn doorzien en de energie van onverwerkte emoties weer mag stromen zal de altijd aanwezige heldere Dimensie alle onechtheid wegvagen. Dan verdampt het persoonlijke leven wat we dachten te hebben als sneeuw voor de zon. Dat wordt bedoeld met doodgaan voordat het lichaam sterft. Je zou ook kunnen zeggen dat je opnieuw geboren wordt. Niet als een lichaam maar in de Geest. Met andere woorden: je wordt van jezelf bewust als onbegrensd vormloos Bewustzijn.
Data Inspiratiegroep 2017: 20/8, 17/9, 15/10, 19/11, 17/12
Meer info en inschrijven >>>

Boekpresentatie 'Ontwaken uit onze illusies'
Zondag 10 september 2017

Ontwaken uit onze illusies - Romain Goorman | Dit MomentAan de hand van een boeiende powerpointpresentatie licht de auteur, Romain Goorman, de oorsprong en werking toe van twee fundamentele illusies. Illusies met verstrekkende gevolgen voor ons als individu, maar ook voor de maatschappij als geheel en voor de toekomst van de planeet. Tijdens en na de presentatie is er ruimte voor directe dialoog tussen de auteur en de deelnemers.
Meer info en inschrijven >>>

Satsangnamiddag met Sharlih
Zondag 24 september 2017

Sharlih - www.sharlih.nl |Dit MomentDe satsangs met Sharlih zijn erop gericht om de stille Essentie, je ware Zelf te ontdekken. Tijdens de dialoog kunnen onjuiste overtuigingen en beperkende patronen worden geëlimineerd, want de aard van de illusie is dat zij verdwijnt als we haar doorzien. Dit alles wordt gedragen door de Stilte van het moment zelf, je 'eigen', bewuste, gevoelsmatige, stille zijnssfeer, die altijd beschikbaar is.
Meer info en inschrijven >>>

Klankschalen - Rusten in de kern van onszelf
Zondag 22 oktober 2017

Klankschalen ligconcert | Dit MomentEen uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. We richten ons op de kern van wie we zijn en laten de identificatie met beperkende zelfbeelden los. Door steeds verder weg te zinken in de echte Stilte worden we ons voelbaar bewust van de Leegte, de essentie, van dat wat we in wezen zijn.
Meer info en inschrijven >>>

Ontspanning is wat je bent
Zondag 29 oktober 2017

David Demets - 200x200 | Dit Moment

Tijdens deze meditatieworkshop met David Demets krijgt het denken slechts een bijrolletje. We verschuiven de focus naar ervaren, met meditatie, gesprekken, lichte beweging en ontspanning. Waar de geest ook naartoe wil, hoe goed of slecht hij alles ook vindt, jij kunt telkens terugkeren naar je directe ervaring en daarop leren vertrouwen. Zo laat je de identificatie met lichaam, geest, gevoelens en zelfs bewustzijn meer en meer los. Je hoeft het niet eens te begrijpen...
Meer info en inschrijven >>>

Satsang met Jan van den Oever
Zondag 26 november 2017

Jan van den Oever | Dit MomentAl meer dan 25 jaar spreekt Jan van den Oever met grote passie over non-dualiteit, met nadruk op het aspect van de totale beschikbaarheid die we in werkelijkheid zijn voor alles wat zich voordoet - vreugde en verdriet, succes en falen, en alles wat daartussen ligt. Hij spreekt zijn eigen waarheid, maar die waarheid kan altijd herkend worden als iets wat je zelf allang weet.
Tijdens deze bijeenkomst daal je samen met Jan af in de totale kwetsbaarheid die je in wezen bent. En hoewel dat soms heel pijnlijk kan zijn, herinnert hij je eraan dat het wel de zoete pijn is die je helpt om Thuis te komen.
Meer info en inschrijven >>>

Satsang Club: To do or not to do?
Zondag 29 mei 2016

Satsang Club | Dit MomentMoeten we iets doen om te ontwaken? Of is er juist helemaal niets te bereiken, is dat het inzicht? En wat is dan de zin of onzin van meditatie? De Satsang Club is de gelegenheid bij uitstek om in een ongedwongen sfeer alles voor te leggen wat nog niet zo duidelijk is rond non-dualiteit en Ontwaken.
Meer info en inschrijven >>>

Satsang met Rita Bouwman: Wakker Mens Zijn
Zondag 9 oktober 2016

Rita Bouwman - satsang Brugge | Dit MomentIn de bijeenkomst 'Wakker Mens Zijn' nodigt Rita Bouwman je op liefdevolle en heldere wijze uit om te ervaren wat het betekent om de beperkingen van het ‘Ik’, het ego-bewustzijn, te doorzien en vrijer te leven. Door echt te doorzien wat je werkelijk bent, vind je de rust en levenslust terug die je ten diepste zoekt.
Meer info en inschrijven >>>

Erik van Zuydam - Out of the Mind: een praktische benadering van non-dualiteit
Zondag 26 maart 2017

Erik van Zuydam 2016 | Dit MomentIn deze verrassende workshop laat Erik je helder kijken naar de denker en de eindeloze maalstroom van het verstand. Als je bereid bent dieper te kijken, ontstaat er een heel nieuw perspectief in je leven dan je gewend was. Een thuisbasis van rust, waarin je aandacht vrij en beschikbaar is. Een stille aanwezigheid en een radicale verschuiving van perspectief. Van onrust naar rust, van verwarring naar helderheid, van illusie naar werkelijkheid.
Meer info en inschrijven >>>

Satsangnamiddag met Jan van Delden
Zondag 2 april 2017

Jan van Delden | Dit MomentHet thema voor deze bijeenkomst: 'Deze wereld duurt maar een ogenblik'.
De wereld is een gedachte in jouw gewaarzijn. Hij duurt net zo lang als de gedachte over een wereld buiten jou wordt geloofd. Elk moment dat je geloof hecht aan een gedachte is er voor jou een wereld. Maar is die gedachte waar? Kun je bewijzen dat hij waar is? Kun je dus bewijzen dat er een wereld is?
Meer info en inschrijven >>>

Satsangnamiddag met Jan Kersschot
Zondag 14 mei 2017

Jan Kersschot 2017 - 600x600 | Dit MomentDe Belgische arts en beeldend kunstenaar Jan Kersschot (1960) werd beïnvloed door o.a. Alexander Smit en Douglas Harding, maar het waren vooral zijn ontmoetingen met Nathan Gill en Tony Parsons die het meest helderheid brachten. Hij schreef meerdere Engelstalige boeken over non-dualiteit die werden vertaald in meer dan vijf talen.
Jan geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland. Hij zegt, ‘Ik zelf heb niets bijzonders bereikt. Ik sta op spiritueel vlak niet hoger dan wie dan ook. Waar ik naar verwijs in mijn gesprekken is net datgene wat iedereen is. Mijn lezingen verwijzen niet naar het tijdelijke en het persoonlijke maar naar het universele. Niets of niemand wordt uitgesloten.’
Meer info en inschrijven >>>

Satsangnamiddag met Vera Helleman
Zondag 11 juni 2017

Vera Helleman 2017 - 300x300 | Dit MomentVera Helleman is een inspirerend spreekster en schrijfster van de bestseller ‘Moeiteloos jeZelf zijn’. Haar boodschap is gericht aan hen die voelen dat het leven meer kan zijn dan we tot nu toe hebben ervaren. Daar waar we eerst onszelf onderdrukten omwille van het veilig houden van onze baan, onze vrienden en onze prestaties of waar we onszelf anders voordoen omwille van goedkeuring van de ander, voelen we dat het ook op een andere manier kan, moeitelozer, rijker.
Meer info en inschrijven >>>

Headless Way - bijeenkomst met Richard Lang
Zondag 18 juni 2017

Headless Way - Pointing | Dit MomentTijdens deze workshop ontdek je een verfrissend moderne en verbazend eenvoudige manier om te ontdekken wie je werkelijk bent - het grenzeloze, tijdloze bewustzijn dat het Ware Zelf van iedereen is. Er wordt niet verwacht dat je iets gelooft of je iets voorstelt. Het klinkt verbijsterend, maar er wordt van jou alleen gevraagd te kijken, en te zien... Wat een schat vind je als je kijkt: Alles is in jou. Kom en ontdek deze mooie, diepe waarheid over jezelf. En herontdek daarna wie je werkelijk bent in je dagelijkse leven, waar en wanneer ook.
Meer info en inschrijven >>>