arrow_drop_up arrow_drop_down

Agenda Activiteiten Non-dualiteit

Jan Kersschot | Dit Moment

Transpersoonlijk Leven

Bijeenkomst met Jan Kersschot

Zondag 2 februari 2020 (13u30-17u)

Hoe meer we vertrouwd geraken met non-dualiteit, hoe meer een aantal misverstanden en oude conditioneringen worden doorzien en dat kan inderdaad bevrijdend werken. In transpersoonlijk leven blijft het mentale inzicht nog steeds bewaard, maar er is een dimensie aan toegevoegd. Het persoonlijke en het universele worden één. Non-dualiteit wordt niet alleen gezien en begrepen maar ook beleefd en doorvoeld. Minder ego, meer mededogen.
Satsang met Prajnaparamita | Dit Moment

Satsang met Prajnaparamita

Zaterdag 4 april 2020 (13u30-17u)

Prajnaparamita is een spirituele gids voor iedereen die verlangt naar innerlijke bevrijding. Haar onderricht verwijst naar het levende mysterie dat in elk van ons sluimert. Hier – in het hart van het leven – rust alles volkomen in zichzelf. Er hoeft niets begrepen, gedaan of opgelost te worden. Hoewel Prajnaparamita een weids bereik van non-dualistisch onderricht heeft ontvangen, is haar expressie speels, verfrissend en van een grote eenvoud, in een voortdurende aanmoediging te ontspannen en te rusten in het licht van gewaarzijn.
Erik van Zuydam | Dit Moment

Een ontmoeting met jeZelf

Bijeenkomst met Erik van Zuydam

Zondag 24 mei 2020 (13u30-17u)

Via dialoog, geleide meditatie, zelfonderzoek en aandachtsoefeningen stemmen we diepgaand af op onze wezenlijke aard, We onderzoeken de typerende mechanismen van egobewustzijn die leiden tot overmatige denk-activiteit en psychisch lijden, en leren de patronen doorbreken die altijd weer voor stress en innerlijk conflict zorgen. In dit proces wordt onze aandacht steeds minder in beslag genomen door de springerige bewegingen van het verstand (the mind) en raakt ermee vertrouwd zich te ontspannen in de stilte van puur Zijn.