arrow_drop_up arrow_drop_down

Agenda Activiteiten Non-dualiteit

Djihi Marianne | Dit Moment

Meditatief zelfonderzoek

Online meditatie met Djihi Marianne

Zondag 12/7 (10u-11u) - Online via Zoom

Aandacht is een waardevolle sleutel om de waarheid van de non-dualiteit rechtstreeks te ervaren. Gewoonlijk wordt onze aandacht continu in beslag genomen. We worden ons voortdurend gewaar van bewegingen, geluiden, prikkels en indrukken. Wat gebeurt er als we het gewaarzijn richten op waar het vandaan komt? Als het terugkeert naar de bron en op die manier vrij wordt?
Luc Bael | Dit Moment

Yoga meditatie

Online meditatie met Luc Bael

Zondag 26/7 (10u-11u) - Online via Zoom

We starten de yoga meditatie met aarden en een bodyscan. Geleidelijk aan gaan we over naar adembewustzijn, bewustzijn van lichamelijke en zintuiglijke sensaties en bewustzijn van gedachten en gevoelens. Verder zelfonderzoek leidt ons vervolgens naar onze ware aard die er een is van puur non-duaal keuzeloos gewaarzijn, een totale openheid waarin alle ervaringen komen en gaan. 
Erik van Zuydam | Dit Moment

Een ontmoeting met jeZelf

Bijeenkomst met Erik van Zuydam

Zondag 20/12 (13u30-17u) - Gent

Via dialoog, geleide meditatie, zelfonderzoek en aandachtsoefeningen stemmen we diepgaand af op onze wezenlijke aard, We onderzoeken de typerende mechanismen van egobewustzijn die leiden tot overmatige denk-activiteit en psychisch lijden, en leren de patronen doorbreken die altijd weer voor stress en innerlijk conflict zorgen. In dit proces wordt onze aandacht steeds minder in beslag genomen door de springerige bewegingen van het verstand (the mind) en raakt ermee vertrouwd zich te ontspannen in de stilte van puur Zijn.