Agenda Activiteiten Non-dualiteit

Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk | Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit – Kortrijk

Zondag 30 september 2018 (10u30-12u30)

Thema: Dzogchen - Non-dualistisch boeddhisme
Ben je geboeid door non-dualiteit, advaita of spiritualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten! Tijdens het eerste uur van de bijeenkomst worden inspirerende teksten of citaten, telkens rond een centraal thema, afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.

Inspiratiegroep Non-dualiteit | Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit

Zondag 21 oktober 2018 (10u-12u)

Thema voor deze bijeenkomst: Jan Koehoorn

Ben je geboeid door non-dualiteit, advaita of spiritualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten! Tijdens het eerste uur van de bijeenkomst worden inspirerende teksten of citaten, telkens rond een centraal thema, afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.

Satsang met Jan Koehoorn

Zaterdag 24 november 2018 (13u30-17u)

Jan Koehoorn geeft sinds 1999 lezingen over zelfonderzoek in de traditie van de advaita vedanta. Zijn leraar was Alexander Smit, die op zijn beurt weer leerling was van Shri Nisargadatta Maharaj. Centraal in zijn bijeenkomsten staat het onderzoek naar de vraag: 'Wie ben ik werkelijk?' Niet als een kwestie van geloven want geloven ligt in de aannamesfeer. Onderzoeken is kijken, voor jezelf zien. Dat is de uitnodiging van advaita en ook de uitnodiging van Jan Koehoorn.

Ontspannen in de kern van onszelf - meditatie en klankschalen | Dit Moment

Ontspannen in de kern van onszelf

Zondag 9 december 2018 (10u-12u)

Een uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. We richten ons op de kern van wie we zijn en laten de identificatie met beperkende zelfbeelden los. Via begeleide meditatie, energetische gewaarzijnsoefeningen en klankschalen zinken we steeds verder weg in de echte Stilte en worden we ons voelbaar bewust van de Leegte, de essentie, van dat wat we in wezen zijn.