Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Agenda Activiteiten Non-dualiteit

Inspiratiegroep Non-dualiteit
Zondag 18 maart 2018 (10u-12u)

Thema: Mooji over angst (begeleiding: Bianca)

Mooji - www.mooji.org |Dit Moment‘Er kan angst opkomen als het geconditioneerde zelf van het schijnbare bekende in het schijnbaar onbekende gaat. Het idee dat we van onszelf hebben ,dat zo gevoelig is voor gevoelens van achterdocht, schuld en angst, heeft voortdurend geruststelling nodig. Het is bang zich over te geven aan het onbekende, zich inbeeldend dat dit een onterecht opgeven van macht is, wat leidt tot een enorm gevoel van kwetsbaarheid, zonder zekerheden. Als er angst is , onderzoek dan niet; geef jezelf over aan het branden, laat het gewoon gebeuren!’ (Mooji)
Introductie – meditatie op citaten van Mooji – nabespreking.
Meer info en inschrijven >>>

Inspiratiegroep Non-dualiteit – Kortrijk
Zondag 25 maart 2018 (10u30-12u30)

Thema: Rupert Spira – Waarnemen als Bewustzijn
Rupert Spira - rupertspira.com | Dit MomentIn de advaita herkennen we Bewustzijn als onze ware natuur, we verwerven non-duale inzichten en illusies worden doorprikt. Maar onze conditioneringen zijn vaak hardnekkig, en er blijft een sterke neiging om vanuit de identificatie met onze body/mind naar een externe, van ons afgescheiden wereld te kijken. In zijn ‘yoga meditations’ neemt Rupert Spira ons stap voor stap mee, op een heel concrete manier, om vanuit Bewustzijn waar te nemen.
(Introductie, meditatie op citaten en nabespreking – begeleiding door Filip in een aangepaste, Nederlandstalige versie)
Meer info en inschrijven >>>

Weekendsatsang met Jan van Delden
Zaterdag 7 en zondag 8 april 2018 (13u30-17u)

Jan van Delden | Dit MomentJan van Delden (Den Haag, 1951) was de rechterhand van de Nederlandse leraar Wolter Keers. De ogenschijnlijke wegen waarlangs hij je tijdens een bijeenkomst vergezelt, zijn onder andere die van Advaita, de Odyssee en Een Cursus in Wonderen. Via verschillende beeldspraken blijft hij onophoudelijk wijzen op dat wat we in wezen zijn. Jan neemt je met Haagse humor, Hollandse nuchterheid en hilarische beeldspraken mee in dit onderwerp.
Meer info en inschrijven >>>

Inspiratiedag Non-dualiteit Gent
Zondag 22 april 2018 (10u-16u30)

Inspiratiedag Non-dualiteit Gent | Dit MomentHeb je interesse voor advaita of non-dualiteit in het algemeen? Kom dan naar deze ontmoetingsdag waarin inzicht, meditatie, uitwisseling en stilte centraal staan. Het thema voor deze dag: Een reis doorheen het proces van ontwaken.
Meer info en inschrijven >>>

Out of the Mind: een praktische benadering van non-dualiteit
Zondag 17 juni 2018 (10u-16u30)

Erik van Zuydam 2016 | Dit MomentIn deze verrassende workshop laat Erik van Zuydam je helder kijken naar de denker en de eindeloze maalstroom van het verstand. Als je bereid bent dieper te kijken, ontstaat er een heel nieuw perspectief in je leven dan je gewend was. Een thuisbasis van rust, waarin je aandacht vrij en beschikbaar is. Een stille aanwezigheid en een radicale verschuiving van perspectief. Van onrust naar rust, van verwarring naar helderheid, van illusie naar werkelijkheid.
Meer info en inschrijven >>>

Ontspannen in de kern van onszelf
Zondag 24 juni 2018 (10u-12u)

Ontspannen in de-kern van onszelf - 250x250 | Dit MomentEen uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. We richten ons op de kern van wie we zijn en laten de identificatie met beperkende zelfbeelden los. Via begeleide meditatie, energetische gewaarzijnsoefeningen en klankschalen zinken we steeds verder weg in de echte Stilte en worden we ons voelbaar bewust van de Leegte, de essentie, van dat wat we in wezen zijn.
Meer info en inschrijven >>>