Agenda Activiteiten Non-dualiteit

Inspiratiegroep Non-dualiteit | Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge

Zondag 18 november 2018 (10u-12u)

Thema voor deze bijeenkomst: Adyashanti (begeleiding: Steve Dubois)

Adyashanti brengt non-dualiteit erg helder, scherp en eigentijds in beeld. Hij presenteert ons een ontwapenende eigentijdse spiritualiteit, die ontdaan is van welke traditie dan ook, ook van zijn eigen Zen traditie. Alles wat hij overdraagt komt uit eigen ervaring.

Tijdens deze bijeenkomst zullen wij, na een korte inleiding van een paar belangrijke thema's, door middel van een geleide meditatie de essentie verkennen van wat hij ons probeert over te dragen. Het gaat daarbij niet om de woorden die je hoort, maar om wat ze in je teweegbrengen.

Satsang met Jan Koehoorn

Zaterdag 24 november 2018 (13u30-17u)

Jan Koehoorn geeft sinds 1999 lezingen over zelfonderzoek in de traditie van de advaita vedanta. Zijn leraar was Alexander Smit, die op zijn beurt weer leerling was van Shri Nisargadatta Maharaj. Centraal in zijn bijeenkomsten staat het onderzoek naar de vraag: 'Wie ben ik werkelijk?' Niet als een kwestie van geloven want geloven ligt in de aannamesfeer. Onderzoeken is kijken, voor jezelf zien. Dat is de uitnodiging van advaita en ook de uitnodiging van Jan Koehoorn.

Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk | Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk

Zondag 2 december 2018 (10u30-12u30)

Thema voor deze bijeenkomst: Atmananda Krishna Menon (begeleiding: Filip De Loof)
Atmananda Krishna Menon (India, 1883-1959) wordt samen met Ramana Maharshi en Nisargadatta Maharaj tot de groten van de Advaita Vedanta van de 20e eeuw gerekend. Helaas is zijn onderricht veel minder bekend bij een ruim publiek. Volledig ten onrechte: Atmananda’s boekjes 'Atma Darshan' en 'Atma Nirvriti’ zijn tijdloze parels van de advaita traditie. In de inleiding gaan we er wat dieper op in en vervolgens mediteren we op enkele stukjes uit de voortreffelijke Nederlandse vertaling door Philip Renard.

Ontspannen in de kern van onszelf - meditatie en klankschalen | Dit Moment

Ontspannen in de kern van onszelf

Zondag 9 december 2018 (10u-12u)

Een uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. We richten ons op de kern van wie we zijn en laten de identificatie met beperkende zelfbeelden los. Via begeleide meditatie, energetische gewaarzijnsoefeningen en klankschalen zinken we steeds verder weg in de echte Stilte en worden we ons voelbaar bewust van de Leegte, de essentie, van dat wat we in wezen zijn.

Satsang met Jan Kersschot | Dit Moment

Minder ego meer vrede

Bijeenkomst met Jan Kersschot

Zondag 3 februari 2019 (13u30-16u30)

Vrede is het doorzien en loslaten van het persoonlijke met al zijn streven, wensen en verlangens. Dit loslaten brengt momenten van helderheid, van acceptatie van de eigen situatie, waarbij ideeën over verleden en toekomst, ik en de anderen, in een geheel ander perspectief komen te staan.

Als je het persoonlijke kunt loslaten, ontstaat er ontspanning en vrede in jezelf en ook met de wereld om je heen.