Agenda Activiteiten Non-dualiteit

Luc Teuwen | Dit Moment

Satsang met Luc Teuwen

Zondag 17 maart 2019 (13u30-17u)

Tijdens deze satsang staat het radicale onderzoek betreffende het ‘ik’ centraal. Eenmaal het begint helder te worden dat onze existentiële worsteling gelinkt is aan de illusie enkel een persoon te zijn, komt er niet zelden een ware zoektocht tot stand naar onze wezenlijke aard, naar dàt wat vrij is van dualiteit en niet geketend is aan plaats en tijd. Deze onvoorwaardelijke Ruimtelijkheid, deze onschuld is voor elk individu het basisverlangen. Een verlangen dat echter nooit ingelost wordt zolang de illusie stand houdt een afzonderlijk iemand te zijn.

Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk | Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk

Zondag 24 maart 2019 (10u-12u)

Thema voor deze bijeenkomst: Adyashanti - Voorbij de dualiteit van tegenstellingen

Tijdens deze bijeenkomst verkennen we door middel van een geleide meditatie van Adyashanti (vertaald naar het Nederlands) hoe we de tegenstellingen waarmee we in ons leven te maken krijgen en die zorgen voor heel wat interne en externe conflicten, kunnen toelaten door ze samen, gelijktijdig toe te laten. Als je in jezelf de plaats ontdekt waar alle tegenstellingen oplossen en beseft dat die plaats, die staat van zijn, ook is wat je werkelijk bent, dan begin je je te realiseren dat je daadwerkelijk vanuit die plaats kunt leven. 

Ontspannen in de kern van onszelf - meditatie en klankschalen | Dit Moment

Ontspannen in de kern van onszelf

Zondag 31 maart 2019 (10u-12u)

Meditatie en klankschalen (begeleiding: Ann Cornilly)

Een uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. We richten ons op de kern van wie we zijn en laten de identificatie met beperkende zelfbeelden los. Via begeleide meditatie, energetische gewaarzijnsoefeningen en klankschalen zinken we steeds verder weg in de echte Stilte en worden we ons voelbaar bewust van de Leegte, de essentie, van dat wat we in wezen zijn.

Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge | Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit Brugge

Zondag 14 april 2019 (10u-12u)

Thema voor deze bijeenkomst: Hans Laurentius - Een handvol scherven (2019)

In dit nieuwe boek gaat Hans verder in op bepaalde thema’s in z’n vertrouwde compromisloze stijl, met hier en daar een kwinkslag en wat scherpe, uitdagende humor. Werkelijk ontwaken is radicaal en niet zomaar gezellig spiritueel bezig blijven. Tere spirituele ‘ikjes’ kunnen zich beter onthouden. Waarheid is van nature radicaal. Waarheid is niet voor watjes en wie iets anders wil (en dat is prima) blijft beter bij Hans uit de buurt. In deze sessie gaan we als dappere spirituele krijgers enkele scherven te lijf. 

De oceaan van non-duaal gewaarzijn | Dit Moment

Je bent al vrij! Stilstaan bij non-duaal gewaarzijn

Bijeenkomst met Marc Wenselaers

Zondag 28 april 2019 (13u30-17u)

Tijdens deze namiddagbijeenkomst word je uitgenodigd tot het herkennen van non-duale vrijheid en tot rusten in jouw ware en oorspronkelijke natuur. We gaan aan de slag met belangrijke 'ingangen' tot de grond van onze geest, zoals introducties, meditatie in beweging, zitmeditatie en korte gespreksrondes. Deze non-duale benadering wordt vormgegeven vanuit Zijnsoriëntatie, een modern pad van levenskunst dat zich inspireert op de eeuwenoude, boeddhistische directe benadering van Dzogchen.

Erik van Zuydam | Dit Moment

Non-dualiteit praktisch benaderd

Bijeenkomst met Erik van Zuydam

Zondag 19 mei 2019 (10u-16u30)

Tijdens deze bijeenkomst laat Erik van Zuydam ons helder kijken naar de denker en de eindeloze maalstroom van het verstand. Als we bereid zijn dieper te kijken, ontdekken we een heel andere dimensie van zijn, een thuisbasis van rust waarin onze aandacht vrij en beschikbaar is. Een stille aanwezigheid en een radicale verschuiving van perspectief. Van onrust naar rust, van verwarring naar helderheid, van illusie naar werkelijkheid.