arrow_drop_up arrow_drop_down

Agenda Activiteiten Non-dualiteit

Djihi Marianne | Dit Moment

Meditatief zelfonderzoek

Online meditatie met Djihi Marianne

Zondag 7/6 (10u-11u) - Online via Zoom

Aandacht is een waardevolle sleutel om de waarheid van de non-dualiteit rechtstreeks te ervaren. Gewoonlijk wordt onze aandacht continu in beslag genomen. We worden ons voortdurend gewaar van bewegingen, geluiden, prikkels en indrukken. Wat gebeurt er als we het gewaarzijn richten op waar het vandaan komt? Als het terugkeert naar de bron en op die manier vrij wordt?
Djihi Marianne | Dit Moment

Geen ik geen ander

Workshop met Djihi Marianne

Zondag 13/9 (13u30-17u) - Brugge

In al wat we denken, doen en handelen, staat ons ik centraal. Het is het middelpunt van onze wereld en daarmee verre van neutraal. Met verwarring, lijden en strijd als gevolg. In hoeverre is het ‘ik’ eigenlijk reëel? Zijn we allemaal eilandjes? Of zijn we in essentie één en verbonden? In deze workshop maken we via verschillende ingangen verbinding met onze essentie van totaliteit en heelheid.  
Satsang met Prajnaparamita | Dit Moment

Satsang met Prajnaparamita

Zaterdag 31/10 (13u30-17u) - Gent

Prajnaparamita is een spirituele gids voor iedereen die verlangt naar innerlijke bevrijding. Haar onderricht verwijst naar het levende mysterie dat in elk van ons sluimert. Hier – in het hart van het leven – rust alles volkomen in zichzelf. Er hoeft niets begrepen, gedaan of opgelost te worden. Hoewel Prajnaparamita een weids bereik van non-dualistisch onderricht heeft ontvangen, is haar expressie speels, verfrissend en van een grote eenvoud, in een voortdurende aanmoediging te ontspannen en te rusten in het licht van gewaarzijn.
Erik van Zuydam | Dit Moment

Een ontmoeting met jeZelf

Bijeenkomst met Erik van Zuydam

Zondag 20/12 (13u30-17u) - Brugge

Via dialoog, geleide meditatie, zelfonderzoek en aandachtsoefeningen stemmen we diepgaand af op onze wezenlijke aard, We onderzoeken de typerende mechanismen van egobewustzijn die leiden tot overmatige denk-activiteit en psychisch lijden, en leren de patronen doorbreken die altijd weer voor stress en innerlijk conflict zorgen. In dit proces wordt onze aandacht steeds minder in beslag genomen door de springerige bewegingen van het verstand (the mind) en raakt ermee vertrouwd zich te ontspannen in de stilte van puur Zijn.