Agenda Activiteiten Non-dualiteit

Inspiratiegroep Non-dualiteit | Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit

Zondag 27 mei 2018 (10u-12u)

Thema voor deze bijeenkomst: Douwe Tiemersma - De continue spontane zelfmeditatie

Ben je geboeid door non-dualiteit, advaita of spiritualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten! Tijdens het eerste uur van de bijeenkomst worden inspirerende teksten of citaten, telkens rond een centraal thema, afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.

Erik van Zuydam | Dit Moment

Out of the Mind: een praktische benadering van non-dualiteit

Zondag 17 juni 2018 (10u-16u30)

In deze verrassende workshop laat Erik van Zuydam je helder kijken naar de denker en de eindeloze maalstroom van het verstand. Als je bereid bent dieper te kijken, ontstaat er een heel nieuw perspectief in je leven dan je gewend was. Een thuisbasis van rust, waarin je aandacht vrij en beschikbaar is. Een stille aanwezigheid en een radicale verschuiving van perspectief. Van onrust naar rust, van verwarring naar helderheid, van illusie naar werkelijkheid.

Ontspannen in de kern van onszelf - meditatie en klankschalen | Dit Moment

Ontspannen in de kern van onszelf

Zondag 24 juni 2018 (10u-12u)

Een uitnodiging om contact te maken met de rust die we van nature uit kennen en waarvan we eigenlijk nooit zijn weggeweest. We richten ons op de kern van wie we zijn en laten de identificatie met beperkende zelfbeelden los. Via begeleide meditatie, energetische gewaarzijnsoefeningen en klankschalen zinken we steeds verder weg in de echte Stilte en worden we ons voelbaar bewust van de Leegte, de essentie, van dat wat we in wezen zijn.

Inspiratiegroep Non-dualiteit Kortrijk | Dit Moment

Inspiratiegroep Non-dualiteit – Kortrijk

Zondag 1 juli 2018 (10u30-12u30)

Thema voor deze bijeenkomst: Non-dualiteit en Eckhart Tolle

Ben je geboeid door non-dualiteit, advaita of spiritualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten! Tijdens het eerste uur van de bijeenkomst worden inspirerende teksten of citaten, telkens rond een centraal thema, afgewisseld met periodes van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. Achteraf praten we even na in groep over wat bij ons leeft met betrekking tot het thema. We sluiten de voormiddag af met een kopje koffie of thee en een gezellige babbel.

Satsang met Olette Luitwieler | Dit Moment

Satsang met Olette Luitwieler

Zondag 9 september 2018 (13u30 - 17u)

Olette Luitwieler is schrijver en spreker. Voor haar is spiritualiteit niet een of andere weg naar een andere wereld, naar boven of naar een hoger zelf. Integendeel, het is een val op de ene zijnsgrond die ons de 'herinnering' aan wie we werkelijk zijn teruggeeft en laat zien dat het alledaagse, dat soms zo banaal en ondraaglijk lijkt, helemaal niet ontvlucht hoeft te worden maar van een ongekende schoonheid en liefde is.

Satsang met Sharlih | Dit Moment

Satsang met Sharlih

Zondag 25 november 2018 (13u30-17u)

De satsangs met Sharlih zijn erop gericht om de stille Essentie, je ware Zelf te ontdekken. Tijdens de dialoog kunnen onjuiste overtuigingen en beperkende patronen worden geëlimineerd, want de aard van de illusie is dat zij verdwijnt als we haar doorzien. Dit alles wordt gedragen door de Stilte van het moment zelf, je 'eigen', bewuste, gevoelsmatige, stille zijnssfeer, die altijd beschikbaar is.