arrow_drop_up arrow_drop_down

Deze activiteit is voorbij. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.

Schrijf je hier in >>>

Aanwezig bij jezelf - yoga en meditatie | Dit Moment

Aanwezig bij jezelf 

Meditatie met Koen Lootens

Zondag 14 juli 2019 (10u - 12u)
Hof van Watervliet - Brugge

Tijdens deze bijeenkomst worden we ons via de weg van meditatie meer bewust van wat zich in en rondom ons afspeelt, onze gedachten, lichamelijke gewaarwordingen, omgeving... Meditatie is een weg naar 'thuiskomen bij onszelf', naar verbinding met onze wezenlijke kern en onze natuurlijke openheid en rust. Vanuit deze pure ervaring, waarin we ons helemaal veilig en rustig voelen, kan oude pijn losgelaten worden en kunnen we meer inzicht krijgen in wie we werkelijk zijn.


We starten liggend op een matje met een bodyscan, hierdoor gaan we uit ons hoofd en krijgen we voeling met wat zich in ons lichaam afspeelt. Vervolgens doen we een loopmeditatie waarin we ons bewust zijn van elke stap die we zetten en zo volledig aanwezig zijn in het hier en nu.  We sluiten af met een zitmeditatie. Daarbij richten we ons naar binnen en nemen waar welke lichamelijke sensaties, emoties en gevoelens er aanwezig zijn. We maken contact met de stilte in onszelf en ervaren zo de eenheid van het veld van gewaarzijn waarin alles zich afspeelt.  


Na de meditaties praten we nog even na bij een kopje koffie of thee. 

Meditatie - Koen Lootens | Dit Moment

Begeleiding: Koen Lootens

Koen beoefent al 20 jaar meditatie en studeerde in 2015 af als meditatieleraar na een tweejarige opleiding in het Nederlof Centrum te Amsterdam. Al van jongs af hield hij zich bezig met de grote vragen over leven, dood, religie. Hij volgde diverse opleidingen om zijn interesse te verdiepen. In 2002 ontmoette hij zijn leraar, Jaspal Singh, met wie hij meermaals naar India reisde en waar ze samen mediteerden in tempels en op heilige plaatsen.  Via Jaspal heeft hij geleerd wat mediteren echt is en wat in meditatie zijn eigenlijk betekent. Nu wil Koen zijn kennis en ervaring in meditatie graag verder delen met anderen.

Praktisch

Datum: zondag 14 juli 2019 (10u - 12u)

Deelnameprijs: 10 euro (koffie/thee voor en na de sessie inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u30. We starten stipt om 10u

Kledij: soepele kledij, warme sokken

Meebrengen: matjes zijn ter plaatse aanwezig; breng liefst een kussentje en badhanddoek of deken mee voor de bodyscan

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge

(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid in Brugge vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>