arrow_drop_up arrow_drop_down

Deze activiteit is voorbij. Als je inschrijft op onze maandelijkse nieuwsbrief blijf je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor activiteiten en ontvang je ook het gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit.

Schrijf je hier in >>>

Aanwezig bij jezelf - yoga en meditatie | Dit Moment

Aanwezig bij jezelf 

Hara meditatie en Quantum Light Breath

Zondag 8 december 2019 (10u - 11u45)
Osteopathiecentrum OMED - Werfstraat 15 A - Brugge

Tijdens de bijeenkomst van 8 december beoefenen we volgende 2 meditaties:

Hara meditatie: een traditionele meditatie vanuit de Aikido. Anando Würzburger (Instituut voor Hara Awareness) heeft deze meditatie uitgewerkt en van muzikale begeleiding voorzien. We brengen onze aandacht bij ons harapunt, een punt ongeveer 2 tot 3 centimeter onder de navel dat in spirituele tradities in Japan (zen) en China (taoïsme) ook wel de bron van leven wordt genoemd. Op een eenvoudige systematische wijze komen we zo in een toestand van ontspanning en helderheid.

Quantum Light Breath (QLB): ademmeditatie ontwikkeld door Jeru Kabbal, grondlegger van het Clarity Process (een praktische weg tot zelfrealisatie). Door de combinatie van een volle diepe ademhaling en inspirerende muziek ga je een intens meditatieproces in. Oude emoties kunnen worden verwerkt en losgelaten. Het contact met de innerlijke stilte herstelt zich, waardoor natuurlijke heling kan plaatsvinden. Je pure levensenergie komt vrij. De adem verenigt je ieder moment opnieuw met het Hier en Nu. (bron: Tsuki.org).

Beide meditaties worden afgesloten met een stiltemoment (liggend) om zo gewaar te worden wat de beoefening ons heeft gebracht. Er zijn een aantal matjes aanwezig maar je kunt uiteraard ook je eigen matje meebrengen, en eventueel een extra kussen of dekentje.

Via de weg van meditatie worden we ons bewust van wat zich in en rondom ons afspeelt, onze gedachten, lichamelijke gewaarwordingen, omgeving... Meditatie is een weg naar 'thuiskomen bij onszelf', naar verbinding met onze wezenlijke kern en onze natuurlijke staat van openheid, rust en verbondenheid. Vanuit deze pure ervaring, waarin we ons helemaal veilig en rustig voelen, kunnen oude patronen en pijn losgelaten worden en kunnen we meer inzicht krijgen in wie we werkelijk zijn.

Alle meditaties die aan bod komen tijdens de bijeenkomsten zijn er uiteindelijk op gericht om contact te maken met de stilte in onszelf en met het open veld van gewaarzijn waarin elke ervaring verschijnt en ook weer verdwijnt. De meditaties zijn zowel geschikt voor mensen met als zonder ervaring op het vlak van non-dualiteit.

Meditatie - Koen Lootens | Dit Moment

Begeleiding: Koen Lootens

Koen beoefent al 20 jaar meditatie en studeerde in 2015 af als meditatieleraar na een tweejarige opleiding in het Nederlof Centrum te Amsterdam. Al van jongs af was hij geïnteresseerd in vragen over leven, dood, religie. Hij volgde diverse bijscholingen om zijn interesse te verdiepen. In zijn praktijk Swargahealing te Beernem organiseert hij activiteiten rond meditatie, lachyoga, relaxatie, mantra's en geeft hij ook individuele behandelingen reiki, wandelcoaching, seva (onbaatzuchtige dienstbaarheid).

Praktisch

Volgende bijeenkomst: zondag 8 december (10u - 11u45)

Je kunt voor elke datum apart inschrijven.

Deelnameprijs: 10 euro

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u45. We starten stipt om 10u

Kledij: soepele kledij, warme sokken of pantoffels (de schoenen worden uitgedaan bij het binnenkomen)

Meebrengen: als er ligmeditatie op het programma staat, zijn er een aantal matjes, dekentjes en kussens aanwezig ter plaatse, je mag uiteraard je eigen materiaal meebrengen

Locatie: Osteopathiecentrum OMED - Werfstraat 15 A - Brugge (vlakbij de Ezelpoort)
Je kunt gemakkelijk gratis parkeren in buurt, maar vergeet je blauwe schijf niet te leggen!
Vanaf het station kun je buslijn 3, 9, 13 of 42 nemen, die stoppen vlakbij de Werfstraat.

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>