arrow_drop_up arrow_drop_down
Aanwezig bij jezelf - yoga en meditatie | Dit Moment

Aanwezig bij jezelf 

Meditatie met Koen Lootens

Zondag 6 oktober 2019 (10u - 12u)
Osteopathiecentrum OMED - Werfstraat 15 A - Brugge

Tijdens deze bijeenkomst worden we ons via de weg van meditatie meer bewust van wat zich in en rondom ons afspeelt, onze gedachten, lichamelijke gewaarwordingen, omgeving... Meditatie is een weg naar 'thuiskomen bij onszelf', naar verbinding met onze wezenlijke kern en onze natuurlijke openheid en rust. Vanuit deze pure ervaring, waarin we ons helemaal veilig en rustig voelen, kunnen oude patronen en pijn losgelaten worden en kunnen we meer inzicht krijgen in wie we werkelijk zijn.


Er komen verschillende meditatievormen aan bod, een zitmeditatie kan bijvoorbeeld afgewisseld worden met een ligmeditatie. Alle meditaties zijn er uiteindelijk op gericht om contact te maken met de stilte in onszelf en met het open veld van gewaarzijn waarin elke ervaring verschijnt en ook weer verdwijnt. De meditaties zijn zowel geschikt voor mensen met als zonder ervaring op het vlak van non-dualiteit. Na de meditaties praten we nog even na bij een kopje koffie of thee.


Tijdens de bijeenkomst van 6 oktober starten we met een zitmeditatie, waarbij we volledig aanwezig zijn bij alles wat er opkomt in ons lichaam, in onze geest en om ons heen. Vervolgens doen we een bodyscan (liggend) en stellen ons innerlijk open voor wat het lichaam ons laat voelen, zonder weerstand. Door tijdens de meditaties een kalme, observerende houding aan te nemen, worden we ons meer en meer bewust van onze wezenlijke natuur van openheid, rust en verbondenheid.

Meditatie - Koen Lootens | Dit Moment

Begeleiding: Koen Lootens

Koen beoefent al 20 jaar meditatie en studeerde in 2015 af als meditatieleraar na een tweejarige opleiding in het Nederlof Centrum te Amsterdam. Al van jongs af hield hij zich bezig met de grote vragen over leven, dood, religie. Hij volgde diverse opleidingen om zijn interesse te verdiepen. In 2002 ontmoette hij zijn leraar, Jaspal Singh, met wie hij meermaals naar India reisde en waar ze samen mediteerden in tempels en op heilige plaatsen.  Via Jaspal heeft hij geleerd wat mediteren echt is en wat in meditatie zijn eigenlijk betekent. Nu wil Koen zijn kennis en ervaring in meditatie graag verder delen met anderen.

Praktisch

Data 2019: zondagen 6 oktober, 10 november en 8 december 2019 (10u - 12u)

Deelnameprijs: 10 euro (koffie/thee inbegrepen)

Onthaal/inschrijvingen vanaf 9u45. We starten stipt om 10u

Kledij: soepele kledij, warme sokken of pantoffels (de schoenen worden uitgedaan bij het binnenkomen)

Meebrengen: er zijn een aantal matjes aanwezig ter plaatse, je kunt ook je eigen matje meebrengen; breng liefst een kussentje en badhanddoek of deken mee voor de ligmeditatie

Locatie: Osteopathiecentrum OMED - Werfstraat 15 A - Brugge (vlakbij de Ezelpoort)
Je kunt gemakkelijk gratis parkeren in buurt, maar vergeet je blauwe schijf niet te leggen!

Vragen? Contacteer ons via het contactformulier >>>