Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
Direct Toegang
X
Gratis e-boekje Mindfulness & Non-dualiteit
50% Complete
Mindfulness & Non-dualiteit

Page content

Inspiratiegroep Non-dualiteit

Volgende bijeenkomst:

  • Zondag 9/7 - Thema: Jean Klein - Het hart
    (introductie, meditatie op citaten en nabespreking - begeleiding: Jean-Pierre)

Jean Klein | Dit Moment

In het hart is er geen plaats voor een persoon. Alles wat in je omgeving verschijnt verwijst naar je heelheid, je compleetheid. Er zijn geen psychologische reacties meer. Er is geen keuze meer, geen selectie. Omdat je je niet meer in het denken bevindt. Je bent gevestigd in het bewustzijn. Als je je bewust in het bewustzijn vestigt zijn er geen problemen meer. Er kunnen nog functionele problemen zijn, maar er is niets problematisch meer. Maar zodra je kijkt vanuit het denken zijn er problemen, is er keuze. En waar keuze is, is er lijden (Jean Klein).

Inspiratiegroep

Ben je geboeid door non-dualiteit, advaita of spiritualiteit in het algemeen? In contact komen met dat wat we ten diepste zijn? Dan kan het heel inspirerend en verrijkend zijn om gelijkgestemden te ontmoeten!

De groep is bewust niet gebonden aan één bepaalde leraar of traditie. We staan open voor elke bron van inspiratie die verwijst naar diezelfde universele non-duale wijsheid.

Samen stilte en inspiratie delen

Inspiratiegroep Non-dualiteit | Dit MomentTijdens het eerste uur worden inspirerende teksten of citaten afgewisseld met momenten van stilte om de inhoud diep te laten doordringen. Of we beluisteren een opname van een geleide meditatie van advaita-leraren als Adyashanti, Rupert Spira... Ook een film over het thema non-dualiteit kan op het programma staan. Een zeer open formule dus waarbij de inbreng van de deelnemers steeds welkom is.

Vanaf 11u drinken we samen koffie of thee en wordt er gezellig nagepraat. Alles wat je geraakt of geboeid heeft rond non-dualiteit kun je delen in de groep. Op die manier leren we van elkaars ervaringen zonder dat we verzanden in het uitwisselen van theoretische concepten.

Praktisch

Wanneer? Elke 3e zondag van de maand (10u tot 12u) tenzij anders vermeld op de agenda. Je bent welkom vanaf 9u30, we starten stipt om 10u.

Data 2017: 15 januari, 19 februari, 19 maart, 9 april*, 21 mei, 18 juni, 9 juli*, 20 augustus, 17 september, 15 oktober, 19 november, 17 december
(* 9/4 en 9/7 = uitzonderlijk op de 2 zondag van de maand)

Deelname: 5 euro per bijeenkomst (koffie en thee inbegrepen)

Inschrijven: vooraf via het contactformulier

Locatie: Hof van Watervliet - Oude Burg 27 - 8000 Brugge
(gelegen in het historische centrum van Brugge en ongeveer 15 min. wandelen van Brugge station)


Hof van Watervliet weergeven op een grotere kaart

Een plannetje met de locaties (Hof van Watervliet, station) en info over parkeergelegenheid vind je op de pagina Hof van Watervliet >>>